婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

Breamsum 發表於 18-5-24 10:22
各位睇完各位評論 都明白点解阿嫂會咁
我無怪佢 不過我心痛我爸媽 佢哋知道佢原來做得咁辛苦 原來換嚟嘅係 ...

明白你點解心痛父母,始終佢地係養育你既父母,但倒返轉去諗, 老人家熱心幫手當然要多謝佢啦,但有幾多個長輩唔會多加意見? 例如叫個新抱唔好成日抱個B...做人阿媽當然想用返自己方法湊BB啦, 所以我認同你阿哥話要跟足阿嫂意見。其實我唔太明隨傳隨到哩點, 因為你話係你父母湊B, 咁點樣隨傳隨到? 唔係知道幾時返工咩? 定係你阿哥同阿嫂都係非固定時間返工???要早一日先知道幾時放假??? 如果你阿哥阿嫂唔預先講定俾6299知,我覺得好有問題啦, 6299都有私人活動,隨傳隨到既話不如請個工人啦

大宅

Breamsum 發表於 18-5-25 00:14

見到評論話請工人,陪月,其實我地住的地方(唔方便講得太詳 ...
你阿嫂會唔會產後抑鬱呀?性格變左咁多... 湊BB應該父母兩個既責任黎, 唔好淨係話"阿嫂搵唔到人湊", 你阿哥都有責任都要諗辦法解決咖

大宅

Breamsum 發表於 18-6-14 11:42
阿嫂又發癲係咁轟阿哥
阿哥話已經好小心講嘢
只係阿嫂無啦啦問阿哥
樓主,你唔需要憎你阿嫂, 因為哩D係佢兩公婆既爭執,我地旁人管唔到, 如果阿嫂轟既唔係阿哥, 係6299, 你可以理直氣狀咁批評阿嫂唔識感恩,如果阿嫂真係想去daycare, 6299只係唔想而唔係反對既, 咁試下daycare囉, 阿嫂對阿哥人身攻擊, 可能阿嫂出現情緒病, 叫阿哥試下哄佢去睇醫生, 唔好再為邊個湊BB而傷感情啦

首頁

尾頁

跳至