自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

puresthell 發表於 19-7-12 02:31
其實原post 樓主不是我
但當時大家係呢個topic 講得好開心
樓主介唔介意Share中東行程?
印度係想去,不過我老公唔放人。中東都係諗下有無計

我最想去就係阿根廷同南極,可惜太貴,儲到小小錢就飛去亞洲或歐洲。其次係西藏。
我自己比較喜歡睇大自然景色,建築物排第二。飲食反而從來唔追求。

大宅

謝樓主分享。我思想好簡單,睇完套戲又或者本書就想去。唯獨西藏係自己去到川藏邊界,親眼望d景色,同埋d相就愛上呢個地方。
伊朗、波羅的海三國、東歐全部係因為睇書想去。暫時最能成行係西藏,如果荷包夠。
樓上有人分享巴基斯坦,我已經想儲錢。

認同樓主去旅行態度,應該就係要咁。
(不過我係長頭草,去日韓台呢d即變師奶玩盡佢)

盼望有生之年可以去印度見識見識,我都想試下點樣思想被反轉再反轉。

大宅

puresthell 發表於 19-7-13 04:05
明既,日韓台無計,well developed 太方便,唔食買玩唔得

多謝你認同我去旅行態度。因為 ...
我都係睇d寫實嘅書、社會學嘅書想去某地方。
認同Solo travel已經可以將思維改變,例如交通,去得山旯旮就遇咗辛苦。另外,簡單、機動性嘅要求都係咁樣練返嚟。

如果我堅持下,我老公會放人嘅。不過家有長者,呢幾年集中帶佢周圍玩,放低咗浪遊嘅心。(有錢都無用,無假)

大宅

puresthell 發表於 19-7-13 22:40
已經有幾個JM 話想去西藏
其實我都想去,不過,我比較concern 西藏既廁所
睇過TW backpacker ...
估你唔到喎, 以為你無所懼。無錯,我只係川藏邊邊個d地區已經夠,開行意志力turbo叫自己頂住。廁所真心未去到無所求,不過都係種訓練。
我反而想知印度衛生如何?

首頁

尾頁

跳至