懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主

不如樓主試下睇中醫
之前我朋友係食中藥排,本身西醫都開咗藥叫佢返屋企食,但又話可能會發燒,勁肚痛,搞到佢勁驚唔敢食,結果中醫開咗藥俾佢,佢話好似平時黎M同M痛咁,就排咗個組織出嚟,之後就黎M。
另一個fd係括唔清,又係睇呢個中醫,食咗三日藥,一個星期後再照就清晒

別墅

IWBB 發表於 18-5-18 22:26
可否比中醫個資料我,我真的好需要,因為我驚排唔到

但在港島區唔知近唔近你
灣仔周華儀中醫
你上網就search到佢資料

其實真係唔好咁擔心,我呢兩個朋友之後坐小月同睇周醫師調理,好快已經再有仲要生埋了!
放鬆心情都好緊要!加油!小天使好快會再黎

別墅

IWBB 發表於 18-5-18 23:04
多謝你,我經過好多次先到呢步,但無左,現在希望快快處理好佢,Thanks

加油!
我幾個朋友都係睇周醫師調理之後有,所以我地對佢都好有信心
希望幫到你呀!
心情都好重要呀!加油!

別墅

IWBB 發表於 18-5-19 13:35
唔好意思,想問下食完中藥係咪好快有反應,會唔會流得好勁㗎,會滴血嗎?
...

係食第二日先有反應呀,我個fd話似第一日黎m咁,但我冇問太detail 呀
其實你可以打俾周醫生大約話你情況俾佢知,睇下佢點講,因為始終人人情況都唔同呀,又可能要把咗脈嗰d先知
但就見我朋友好快已經再有,所以感覺中藥好似冇西藥咁傷身
但又有d人話冇咗之後其實再有特別容易架!

別墅

IWBB 發表於 18-5-19 17:50
好的,唔該晒

別墅

IWBB 發表於 18-5-22 16:56
我到現在也排唔到,今日第四日中藥,都唔知點算好,現在仲要無咩血,得好少好少血,仲可以做D 咩 ...

咁你再照排清未呀?
有冇行多d呀?我個fd話佢係夜晚食完中藥之後落街散步,feel到有舊嘢排出咁就排咗,之後一路食住中藥,黎咗幾日m咁
再照就清晒

別墅

IWBB 發表於 18-5-24 00:02
Thanks,我星期六再去照,現在繼續食中藥,但只有嚟m 尾聲的血量,唔覺有血塊我已有成日行,但都 ...

如果有啡血姐係d積血,我朋友話佢嗰時係咁係木瓜,黑白木耳,幫助子宮收縮同活血。不過你最好問下醫生依家食唔食得先,因為佢嗰時好唔想要做手術,所以佢食中藥仲食好多木瓜因爲聽人話有幫助
希望你星期六去照清晒

首頁

尾頁

跳至