懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主

原來依啲叫胎夢,好神奇!
我初期都發過2,3次,都係女,
一個夢係已經生完,個b已經歲幾兩歲大,好可愛
一個夢係岩岩生完,但個b已經有牙仔,仲要好記得佢個樣
其實心裡面都想第一個係仔,
但唔知點解夢到係女,而且仲會甜到笑醒左
老公都想要仔,因為想佢呀嫲抱到曾孫,
所以話我成日提女,應該都係女架喇
不過佢都鐘意女,只係想趁佢嫲嫲仲在,可以抱到男孫
對上一次照s/d 係12wks,
26號20wks 就照結構,
好緊張係

別墅

回覆樓主

我前幾日照完結構!係仔
初期頭兩三個月夢到兩次女,
之後就冇再夢過。
然後照前嘅幾日發胎夢,
夢係個姑娘同我講係仔,仲指住s/d張相,
話個到係佢咕咕
個夢黎得好突然,之後過幾日去照結構,
醫生同我講係仔!
仲要放大佢咕咕比我睇,話肯定仔!
感覺好神奇,竟然夢境成真
但初期我又夢到兩次女,可能個時岩岩有左,
成日睇bb女衫,因為真係好可愛
12wks去照嘅時候話未肯定仔定女,
之後我c6話,應該都係女架喇,
所以我地都預係女,冇諗過之後會再發胎夢,
原來係仔

別墅

Kannyyyyyyy325 發表於 17-8-29 20:33
回覆 puppybaby 的帖子

我7月尾12w時醫生話6成系女!即刻好失望之後8月 3次夢到我陀仔,生仔,同照結構明 ...

應該未必!
我對上照s/d都12w+5,我問醫生可以睇到性別未,
醫生都話太早未肯定,話20週照結構就清楚。
個時我都諗預係女,因為個個都話仔好快可以見到,
點知前幾日20w+1去照結構,醫生竟然話係仔
所以太早照好難講。
不過我有朋友話,都有機會照錯,
佢自己細佬本來話係女,點知生出黎係細佬,
搞到仲買哂bb女衫,依家佢細佬都11歲
但唔知有冇人試過照到仔,然後生出黎係女
點都好啦,一切都係緣份

首頁

尾頁

跳至