自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

都係睇性格,我見過唔止一隻好惡死會咬狗,佢地要日日放電起碼一個鐘,咁應該會馴善d

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

toffeechoco 發表於 24-4-2 13:09
梗係唔算, 雖然我自己嗰隻好乖好佛系, 但喺街見過D, 十隻有八隻都一定要拖實, 有五隻會隨時準備開拖.... ...

yes, 我試過去狗公園,一入去我兩隻poodle就比幾隻柴輪住打架。我有隻係比較壯還拖得勁。佢地即刻蝦另一隻弱。其他人都話比佢d狗咬叫我小心。我即刻走

水晶宮

三國1 發表於 24-4-2 13:57
你隻貴婦咁勁會還拖,我嗰隻怕死都不得了,見其他狗鬧交都會行開

其實兩隻都有還拖,不過weak個隻又瘦又un邊夠打。我即刻分開佢地,其實好驚比柴咬

不過我兩隻poodle平時係屋企唔friend. 冇互動。但出街佢比人蝦隻壯會幫拖

我寧願佢好似你隻細膽識自己避開,咁可以有d 狗狗fd, 我兩隻係冇架,吠到7彩。係人都怕左佢地。孤獨精 我隻weak其實都唔好惹,但又唔知自己un呢

水晶宮

三國1 發表於 24-4-2 14:26
我都寧願佢細膽,如果會打交我仲驚過佢我隻仔唔吠架,保安叔叔話唔係見到我帶狗出入,佢完全唔 ...

我隻弱會打架,有時聞完對方會走開,有時聞完就胡胡聲想做大佬想開拖,我即刻落繩拖,狗公園我係揾d冇乜狗時間先去。反而隻壯會自己避開,佢唔鐘意同狗玩

水晶宮

angiehouse 發表於 24-4-2 14:32
吾系,有d好固執好難教,有攻擊性,寵物展有隻貓b比三隻柴仔咬死左(吾排除有d好細膽好純)
溫純黎講應該 ...

其實寵物展好危險,有貓有狗,真係唔好帶去

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 24-4-2 14:49
我隻嚟真㗎!
所以人哋放狗就好chill, 我放狗就好似G4咁一眼關七

同我一樣,成日要望住周圍,狗公園一有狗入即刻上繩。 如平時落街放見其他狗兩隻即吠。係狗都怕左佢地,同佢落街好攰

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊