婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

一廂情願,太熱心,都要睇人哋受唔受。問題在阿哥,阿嫂唔鍾意唔早講?!
咁阿嫂唔like又唔怪佢,咁老爺奶奶成日在家,好似無哂私人空間,仲要老爺係男士喎,點都唔方便

子爵府

Breamsum 發表於 18-5-24 10:22
各位睇完各位評論 都明白点解阿嫂會咁
我無怪佢 不過我心痛我爸媽 佢哋知道佢原來做得咁辛苦 原來換嚟嘅係 ...

其實當時人唔覺慘就得啦!
不接受一日通知,咪講返幾多日通知佢哋接受
或者人哋想請工人仲好唔駛咁多瓜葛而你父母自己想揍孫呢?!
做姑仔真係唔好太多干涉,只會激化問題
見唔到幾多po 鬧姑仔嗎?

子爵府

回覆樓主:

話時話。。。唯一肯定的是,呢位阿哥是位豬隊友,無做好溝通工作,要個妹來開po問
係咪阿哥省錢唔想請陪月?定你父母自己想幫個仔省錢,想佢瞓好啲,唔想佢啦辛苦,驚佢啦揍唔掂xxxx下省一千字。。。好心,仔大有老婆,個仔連仔都生埋,收手,自己去享受自己人生啦,唔係個女都要干涉埋個哥的家事嘞喂

子爵府

回覆樓主:

睇樓主寫嘅嘢好似想幫,但好有立場,完全企哂自己父母阿哥嗰邊,句句針對阿嫂咁滯。人哋兩公婆嘅嘢理咁多仲乜,你自己父母亦啱唔哂,最重要係阿哥自己處理,你咁上心,因住做咗搞事棍!真心想幫就勸阿哥自己好好處理,而唔係對阿嫂評頭品足,好多嘢未試過唔知內情只睇表面係唔會明個真相。你顧好你自己的事把啦!你父母自己搵你出頭?定邊呻邊又要去揍孫呀?

咁睇你哥十分媽寶,你亦唔見得做到一個合格的姑仔

子爵府

littleyan 發表於 18-5-25 16:53
人地都係企係父母既角度出發. 等於你永遠企係新抱立場出發. 你可以發洩人地都可以! 你又有乜資格話人唔合 ...

你又幾好笑,了交嗌,又關你事 你唔啱睇你咪自己撐樓主,係都係佢自己出聲啦!做姑仔,走去干涉阿哥阿嫂的事對阿嫂指指點點,我認為這好難叫做到一個合格的姑仔。咁每個人對合格定義好唔同,你咪自己定義吓有幾合格

我有無永遠企新抱立場係你講,我係企我覺得有道理的立場。若果個嫂自己親自邀請兩老來揍孫到零晨,但又唱阿老爺奶奶麻煩阻住佢,咁我會企老爺奶奶嗰邊

人哋兩公婆都嘈到話離婚嘞!啲第三四五者講三講四,係咪想幫到件事先!仲激化問題的話,係好姑仔的話我唔認為會咁做。

不過網上吹水啱聽咪聽唔啱咪算,唔回。希望阿嫂有個好結局。若真係嫁著個媽寶真係滴汗㗎

子爵府

littleyan 發表於 18-5-25 16:53
人地都係企係父母既角度出發. 等於你永遠企係新抱立場出發. 你可以發洩人地都可以! 你又有乜資格話人唔合 ...

咦原來又係你呀?哈哈哈,終於認得了,弊日頭流流俾我撞到添,速閃嘞喂 ,好人不與

首頁

尾頁

跳至