跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 二月媽咪來吹吹水談談天 ^.^ (part 9)

呀? 乜芳e又唔做呀? (我很out!)

引文:
--------------------------------------------------------
suklaic 寫道:
C啦!!!見到kaka

大宅

suklaic 說新姐姐會四月來嗎? 咁咪即係芳e 要走?
所以我咪問係咪囉.

Cat108 寫道:
What ...????

.C啦!!!見到kaka ......?????

[quote]
katngan 寫道:
呀? 乜芳e又唔做呀? (我很out!)

引文:
--------------------------------------------------------
suklaic 寫道:
C啦!!!見到kaka
[/quote]

大宅

你唔洗哂命... 雖然我唔係教書, 但今次我都係星期一開始放假 ... 好耐冇試過放咁長了.
得你地兩個去咋?

suklaic 寫道:
我要哂下命先![size=large]開始放假啦!

不過又會早過其他學校返學,十號就已經要返學啦!我打算星期一帶卓希去長洲玩,實行玩到佢“謝”!(我都怕自己支持唔住!)

大宅

taz,

阿仔去澳門的船票是大人價還是小童價? 幾錢?

tazmanic 寫道:
Ivy,

老師點講呀? 老師有冇"教"個位小朋友咬人係錯家? 返左學咁耐, 個位小朋友都係咁, 老師都要俾多D ATTENTION BOR

去MACAU 食野, D 茶餐廳冇HIGH CHAIR, 阿仔自己坐大人CHAIR (搵D位有得" I "), 跟住佢米自己食"葡撻" & PORK CHOP 包 & 紅荳冰. 晚餐去小X象,佢地有HIGH CHAIR。 LUNCH 去食黃X記... 等位等到我地CCCCC, 不過都係冇HIGH CHAIR GA

大宅

咁係咪即係成人價? 我check 過價目表, 佢冇寫小童幾錢喎?

PriscillaNg 寫道:
我知, 係1歲以上已經要比小童$[quote]
katngan 寫道:
taz,

阿仔去澳門的船票是大人價還是小童價? 幾錢?

[quote]

大宅

邊會有"la", 佢地"recovery"的能力仲好高.
至於你想佢有"la", man d喎, 來日方長, 大把機會啦!

tazmanic 寫道:
尋日阿仔血淺地鐵站!

佢跌到跟住撞到個嘴 (d 牙撞到個嘴流好多血呀..) 嚇到我ccccc, 用左3張tissue 去抹。

唔知第時會唔會有"la", 如果有, 可能佢會"man" d!

大宅

唔係嗎? 咁你點執呀? 有冇打佢呢?

皓程琴日有突破性發展... 佢同洛洛玩玩下居然同手cover 個肚, 然後彎低身... 跟住話肚痛... 咁我地咪問佢係咪要去疴ngng, 佢話係... 最後佢真係疴左冇報假案.

至於vv, 之前佢係唔講的, 但琴日終於識"muk"住條褲仔話疴尿 (開頭佢係話濕左), 咁去到toilet 就落toilet 度.

suklaic 寫道:
戒片情況報告!

近來卓希都已經可以控制到去洗手間先小便(我每半小時同四十五分鐘就要佢去一次),可以試過全日都無pp係條褲仔到,不過大就 ,佢知我一定捉佢入洗手間時,佢可以夠擔走去大床同衣櫃之間的位(我睇唔到佢)到大咗,然後就出嚟同我講:「痾大大,洗pat pat!」(救命呀!)

大宅

taimau,

你放產假未呀? 還是已經坐緊月?

大宅

見到aa 同忞忞個張kiss 相... "lum"到呢... 兩個隻眼都合埋... 好sweet 呀... 佢地睇得電視多呀?

[quote]
vv.chan 寫道:
taimau,

星期六唔見aa番學仲以為妳生

大宅

最hate落雨. 又要抱住個仔, 又要擔住把傘, 但又搞到自己成身濕哂...

希望天文台估計錯誤!

suklaic 寫道:
我成日好期待的星期六同日變成咁!(天文台,按此) :-( :-( :-(
仲行埋雷添,咁即是隨咗返開心荳芽組之外,就邊到都唔使去啦!(好灰!)

大宅

有有媽咪知道荳芽組放學歌 "大bun狗"的歌名呀? 仲有邊度可以買到. Thanks.

大宅

你很利害呀!
taimau 寫道:
Thank you all.

We are back to home la. BB is similar to AA, 8 pounds 5 oz when he is born.
[img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD6/96033/98689.58357324.45246.jpg[/img]

大宅

唔怪得你咁瘦啦, 咁撲法, 真係體力差d都唔掂.
不得不俾個服字你!

tammyuen 寫道:
盡量安排啦~~~

行程是想:亞仔搭校車返7:45,自己送囡返9點或者早些,即刻買送回家或提早一日買定;車程來回1小時(未計候車時間),應該緊緊趕到11點半前送回校,12點接囡放學回家,又準備晚飯.

辛苦係辛苦d, 相信耐左會習慣到既.
講真丫好羨慕人地住正學校隔離, 幾方便呀!

大宅

洛洛媽又會咁眼利的....

你現在記得, 咁你的突發失憶症都唔係好serious 咋.

皓程都好鍾意雨傘, 今朝死都要拿住把傘先肯出門口. 佢話落雨要擔住喎... 最後咪又係要我地大人同佢地拿住!

NewSnoopy 寫道:
講起雨傘,豆b又係超鍾意。成日要爭住拎。

上星期日在旺角食完早餐,本來想去花園街買,點知當時落狗c,一個街口都唔敢過。於是車左去教協,點知遇到洛洛。洛洛媽咪一眼就認到仲叫"豆b"。

但係豆媽當時突發失憶,唔記得佢叫咩,只係識叫豆b同"小朋友"hi hi 啦...真醜怪!

大宅

搞咩呀? 點解d版面唔同哂?

邊個媽咪可以話俾我聽點樣先可以做番"新的在前"來睇文?

Thanks.

大宅

唔止個"新的在前"找唔到, 我仲發覺未入呢個page之前那個"最後發表"同入到來的是不一樣. 好似有d post 唔見左咁.

原文章由 fungwongphie 於 07-7-3 13:50 發表
katngan,

seems not possible.......I am also investigating the possibility......:)

首頁

尾頁

跳至