0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 白羊女 的帖子

Same same 無剪聯小小係呀反到屋企餵奶先係最辛苦,坐水泡仔好啲
不過坐又唔係企又唔可以企得多,最地獄係大小二便

別墅

回覆 白羊女 的帖子

有呀,因為餵奶坐得多子宮未上番原位係會咁既感覺,你岩岩生完無耐bb一訓你都要爭取時間休息,因為訓係到子宮先會收縮得快啲,做多啲提陰動作都有助快點復原,加油

別墅

回覆 白羊女 的帖子

坐得多有影響,啲力墜唒落去好易爆線但媽媽要餵奶無辦法!當時我就買左個咕𠱸仔中間空心既,一坐低就用叫做缷咁啲力,但嗰時成日企行黎行去仲試過搬水同個女沖涼,曾經摸到小小(跌左落黎),之後識驚,徐後日子個女一訓我即跟住訓盡量騰啲時間比自己休息,平躺最好,訓之如做多啲提陰練習,好有效。維持左個幾星期加上傷口開始埋緊口,慢慢無唒下墜感。唔好忽視下墜感,有即係代表子宮下垂緊落黎,剛剛生完無咁快移翻正個位架要小心處理

別墅

回覆 白羊女 的帖子

餵好耐係bb唔肯啜?你泵奶定埋身?唔係跌左出黎咁誇張,係去小便清潔既時候會感覺到小小突出黎,我係出院前問過姑娘就話係子宮未收縮反上原位,如果下墜感持續同摸到小小突起就代表子宮下垂垂緊落去要注意。係呀餵奶係必做既事所以我建議你買個水泡仔比自己坐,然後bb訓你就即刻休息,可以既話屋企人又幫下手沖涼換片騰時間平躺。

別墅

回覆 白羊女 的帖子

不是是孕婦專用的,我係日本城買經過見到,三十幾蚊,平平地用完等傷口埋左掉得有陪月好幸福有陪月既時候盡可能比佢照顧bb,長老旁邊睇住,我都係架唔放心比長老自己睇,但無辦法,總有啲時候要靠一靠佢地幫忙,到呀b大啲識得轉黎轉去你行開行埋就要搵個人𥄫住,我女就4個月,行開去個小便即刻反去睇佢已經look左幾個身位真係嚇死我!

首頁

尾頁

跳至