夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

berry2021 發表於 22-2-27 08:27
本身就係想寫日記記錄我自己真係唔開心,無諗過寫得好白,希望明白,只係想問陌生人意見。

你好偉大好愛呢個男人
咁嘅家庭你都嫁過去唔係普通人嘅氣度做到嘅。
唔理之前是否諗清楚現實嫁過去會點,但而家你面對嘅問題都有點麻煩,
個仔智力有問題啫,但生理同普通人一樣,
而且佢都成年,有咩事你都唔夠佢大力。

大宅

唔係歧視 你先生個仔智力有問題,
再生都會有機會係咁,
而且你話佢年紀大,如果你生一定要做多啲檢查

大宅

berry2021 發表於 22-2-27 09:34
呢個問題我哋都諗過,因為佢精子是有異常….可能是因為咁而小產左….

如果咁唔好彩
到時只會害到自己同個細路㗎,你先生年紀又大,
即係你一個人照顧三個,
你到時有無咁嘅精力?

大宅

crystal媽咪 發表於 22-2-27 17:13
智力有問題
但如果係輕度嗰啲
其實都同普通人一樣都係想拍拖/結婚

如果係輕度仲衰,
因為知啲唔知啲,到時可能會對樓主做咗啲無法挽回嘅事㗎

大宅

berry2021 發表於 22-2-27 09:36
我都有咁諗過…..如果真係咁,真係對唔住個小朋友…

其實你都好明白,你先生對你連基本嘅關心都無,即係無乜感情啦,
你仲同佢生?生咗佢就一世㗎啦
最大問題係佢嘅精子都有問題喎

大宅

我都接觸過呢三類,所以覺得輕度最危險
如果輕度都仲可以教,
希望樓主同佢先生多啲耐性教下,
咁落去 有機會對街外人都會咁

大宅

berry2021 發表於 22-2-28 11:16
Tim 有時唔俾我鎖門,佢話我成向壞方面諗佢個仔….因為鎖門呢樣野都閙左好多次…心力交瘁
...

好多人話個仔唔係自己生嘅所以就無咁包容,
但得罪都係要講:
根本唔關係唔係自己生,
自己生嘅仔有邊個仲會同父母一齊訓到成年?
無錯,個老公對個仔好係好正常嘅事,呢樣唔否認,
但。。。我覺得係個老公唔敢面對現實個仔咁,或者仲當佢BB咁湊,
個仔仲有幾個月就18歲啦,雖然智力有啲問題啫,
其他嘢同普通人有咩分別吖?
而家好多十幾歲嘅風化案都時有發生啦

大宅

berry2021 發表於 22-2-28 13:47
Tim 話佢自己有包庇Alan, 因為佢知道Alan, 解釋無數次都無用,我明白Tim 一個人對住個咁嘅仔好心酸又心灰 ...

明白你嘅憂慮同唔開心,所以好多jm都叫你止蝕。
都見到你嘅文字,都感受到Tim對你無乜感情,對個仔心灰意冷覺得佢無得"教" 就更唔應該叫個生理已成熟嘅大男孩一齊訓,
佢係男人 佢會唔清楚青春期發育嘅人係點咩

大宅

berry2021 發表於 22-2-28 14:04
多數你哋,我而家感覺舒服好多,今日都同屋企人傾左,大家都支持我。等quarantine period ends, 我會離開 ...

jm加油吖 祝你早日離開困局

首頁

尾頁

跳至