親子旅遊

跳至

首頁
12345...39

尾頁

珍珠宮

如果同小朋友一齊去,不妨去Lotte World, Coex Aquarium啦,我相信都好o岩小朋友去玩架!!!

原帖由 phoebe^^ 於 09-7-7 16:51 發表
我尋晚都BOOK左7月26-30去首爾,不過仲未開始PLAN行程
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

Do anyone know where to buy Purederm mask in Korea???
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

有冇人知如何去會賢地下街???
係近明洞呀?定係近南大門呀???

珍珠宮

***聽聞在會賢地下街果度有d鋪頭仔賣skincare o既野比專門店or百貨一般都比較平d wow!!!好想知道點去!!!

珍珠宮

我都唔知呀,十年前去過,唔記得好清楚,不過印象中係有條地下街law,但唔肯定係咪就係果條街law!!!

原帖由 cubixluk 於 09-7-10 14:09 發表

唔知係咪你講果條, 我見明洞下面有條地下街架, 如果係, 其實 2 邊都近, 明洞同南大門一街之隔渣

珍珠宮

o甘要comfirm一下,就只有搵本地圖查一查下la!!!

珍珠宮

有冇知邊到有beauty credit o既專門店呀???除了梨大附近外果間!!!
明洞有冇呀???

珍珠宮

只係check到天書o既地圖,近住南大門果度附近有會賢洞及會賢一街&二街,唔知果度有冇地下街????係咪即係會賢地下街呢???

珍珠宮

有冇人之前都去過韓國旅遊shop到d又平又好o既野,不妨分享一下啦!!!
Thank you!

珍珠宮

我剛剛去o左新x報團,8月1日出發,坐cx機去,只係大人$29xx,小童$21XX,都ok,唔太貴wow!!!

原帖由 jazzmama 於 09-7-14 11:17 發表
跟團都係 $29xx 平好多噃
有無人8月報左團呀

珍珠宮

Did anyone try Beauty Credit products???
Are the products good???

珍珠宮

Did anyone use innisfree skincare products???
Are they good???

珍珠宮

我想我會買好多不同牌子番hk試下用:
雪花秀 mask /Laneige Hydra essence / Skinfood mask / innisfree mask / HANSKIN bb cream / Skin79 bb cream / Tonymoly facial cleanser & mask ....
REALLY REALLY MANY THINGS TO BUY!!!

珍珠宮

Thanks!!!

原帖由 kiu_bb 於 09-7-17 09:27 發表
skin food我都有買,個導遊係skin food member,講左佢個名,個sales送左好多sample,導遊話member會多d sample送. missha就唔係間間有sample送,因佢地話已經discount左,所以冇sample送.
明洞就入親d化妝品shop,佢地都會 ...

珍珠宮

我在新x報團,佢地staff講明我去果團當日o既cx機一定係早上機law!!!

原帖由 jazzmama 於 09-7-17 11:04 發表
wai001

cx機都可能係零晨機
我想坐早上機

珍珠宮

我有個7歲o既仔,雖然都唔細啦,但如果坐半夜機,會攪到佢冇得目訓,驚會好煩!!!
所以同老公都決定坐早上cx機去,好d啦!!!

想坐cx o既早上機,又想報新x,不妨去新x o既分店,問清楚一下!!!

我去報團時,問過新x不同日子o既韓國trip及機o既問題,佢地都係話,如果有cx都會係早上機wow!!!

但係oz( Asiana)就一定係半夜機!!!

珍珠宮

想問500won & 1000won o既襪仔係o岩小朋友or大人的呢???

原帖由 nanalam 於 09-7-18 04:16 發表

我剛剛去完首Souel 返黎,買左勁多野買到失控 ,原本無打算買既都買左!單係skin care/cosmetics 就有:

Innisfree - Wine Peeling Softener, Paper Mask (買10送2,不過全部都係送 7 Herbs shining mask), lotion ...

珍珠宮

我搵團一定要平,食or住都冇咩要求,主要係想團費平d,可以留番多d cash 去果度勁shop law!!!

珍珠宮

想請問有冇人用過IOPE o既產品呀???好唔好用呀???好似佢係雪花秀&Laneige係同一間公司架!!!

珍珠宮

Thank you! 我估我大人/細路o既都會買,用黎做手信law!!!

原帖由 nanalam 於 09-7-18 20:07 發表

Depends on 小朋友對腳仔大唔大,太細個未必o岩,6 or 7 yrs 以上應該 ok。新村o個檔有d細到好似 for 3 or 4 yrs 咁,但個 sals 話有彈性,連我都穿到喎 !?有部分款寫住'Men's',真係比其他款大對 架。 ...

首頁
12345...39

尾頁

跳至