自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E7%88%86%E8%A9%B1%E9%A1%8C/709041/%E6%8D%90%E6%AC%BE%E4%BA%BA%E7%B6%B2%E6%90%9C%E5%8A%A9%E9%A4%8A%E5%85%92%E7%AB%A5%E5%85%A8%E5%90%8D-%E6%8F%AD-%E5%8F%88%E7%85%99%E5%8F%88%E9%85%92%E5%8F%88%E8%B7%91%E8%BB%8A-%E5%AE%A3%E6%98%8E%E6%9C%83-%E6%AD%A3%E8%B7%9F%E9%80%B2

我諗真係要叫老公不要再捐宣明會,轉為本地慈善機構,宣明會呢啲國際機構賬目行政時爆醜聞,上次就國際樂施會挪用善款召妓,it's disappointing and unacceptable!
我現在就仲有捐聯合國難民署,都1516 quit 唔quit。

大宅

qqlun 發表於 21-12-7 10:47
如何cut 宣明會

電話?這個是捐款熱線
香港:(852) 2394 2394
宣明會

大宅

tingting2200 發表於 21-12-7 11:44
我以前透過宣明會助養小朋友好多年,幾年前停了。到今年無端端收到宣明會的電話,指疫情令到好多窮困的 ...

利用貧窮孩子吸金,無恥到極!

大宅

BESSIELAI 發表於 21-12-7 23:00
咁奥比斯會唔會都係咁

唔知架。。。不過我先生比較關注失明人士,而奧比斯真的有架專用醫療飛機周圍飛去醫治貧窮地方的人。
有幫人做手術比較具體,助養太虛無,唔知真係有助養定無。

首頁

尾頁

跳至