自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

wingwingyii 發表於 21-7-17 16:20
有冇人試過抽到$10,$20其他等等?
我每次只抽到$0.50

我之前開post,提醒呢度各位JM 呢個抽獎,結果成幾版回應,超過九成都係抽倒$0.5,剩返啲就係好不幸嘅多謝參與同埋多過五毛既獎金

抽度五毫子都叫好,好過佢俾個 :多謝參與 ,你連一個仙都冇。

抽度成5,6張五毫子點用呢?因為支付寶個系統會先扣銀碼大嗰啲優惠券㗎。所以要去買啲$10樓下嘅貨物。如果你去買嘢嗰間商店咁啱唔多人排隊嘅,就可以玩一件貨一張單,咁就好快扣晒啲優惠券㗎啦。
我呢兩日喺惠康(嗰間shop唔係好多人嘅時間),總共分左5次俾錢,用咗五張五毫子啊⋯⋯

子爵府

sochui 發表於 21-7-17 17:36
登記後,每日都可抽一次?

冇錯。不過,首先要支付寶確認你已經成功登記消費券,先可以抽獎,仲要個抽獎連結生效你先可以撳到來玩。因為有人已經確認咗登記,但係可以抽獎果一欄仲喺: 敬請期待

喺支付寶主頁頭頂度會出一項:恭喜成功登記消費券,多重獎賞正陸續解鎖

你點擊就係可以抽獎嘅版面。

子爵府

tkop 發表於 21-7-17 18:20
要满消费几钱先用到5毫

總之扣完張券,要俾$1以上就可以用,即係$1.5 就可以用佢,因為每次只可以用一張,所以你要買啲小銀碼嘅嘢,仲要記住,自己支付寶裏面冇啲大銀碼券喺度,不過嗰啲券要你買$10以上先可以用,所以睇餸食飯!

當然,你覺得記呢啲好煩既,就唔好理佢,用支付寶俾錢時,扣到5毫咪扣5毫囉,扣到大銀碼優惠券咪扣大銀碼囉⋯⋯

子爵府

sochui 發表於 21-7-17 18:10
這出手低,決定以wechat登記

支付寶抽獎係點都唔及WeChat扭蛋㗎啦!所以選擇用邊個收現金券真係睇人,如果嗰$5000已經決定咗點樣消費嘅,咪睇吓到時間商舖係收邊隻囉,如果只係當日常消費,同樣係睇吓你會用邊種支付平台多。

我用開支付寶,佢跟唔跟風玩抽獎我都冇諗過轉軚,不過有比較就覺得佢孤寒啫

子爵府

princesssarah 發表於 21-7-18 10:18
我都抽過幾次$0.5,見到大家嘅留言,咁多人都係0.5或多謝參與,覺得支付寶出手低咗啲
...

只要用開支付寶,就知道佢係孤寒, 佢好多活動開頭係好疏爽嘅,點之後來發覺畀得優惠太多,就會削減銀碼!

$0.5 覺得好少錢 佢試過出$0.2 優惠券俾客呀,幾肉酸呀!
佢嗰個勁掃奬, 以前係冇限你攞幾多張㗎 ,不過你攞超過3張,再掃code, 佢就會出兩毫子畀你 ,後來, 索性話,你已經換曬本月獎賞啦, 一毫子都唔畀你!

與其糾結 佢個抽獎 ,不如去睇下佢由今日開始 ,畀我哋揀嘅5張商店優惠券喇~

附近有信和商場嘅, 就可以換佢嗰張20蚊優惠券啦,我哋研究過,呢個係唔需要畀好多錢 就攞到好大嘅折頭 $50扣$20, 啱啲想買少少嘢,唔想使起碼一嚿水以上嘅人。 因為8月1號先開始俾用 ,唔知佢嘅使用限制有冇特殊 , 照睇優惠券上寫法, 佢商場裏面收支付寶嘅舖頭就用得。

子爵府

CiCiTang 發表於 21-7-17 23:40
有得唔用嘅咩?
反而我想知。。好似我優惠卷明明有$5,$2,$0.5
其實我係開$5優惠卷俾錢,但最後都係扣我$0. ...

你嗰張五蚊係咪早鳥優惠券嚟㗎, 因為佢係某啲舖頭先畀用。
不過佢唔扣你兩蚊扣五毫子又奇怪喎, 你嗰張兩蚊係 用印花換 支付寶優惠券定係掃q r code出既優惠券?
仲有 你買幾多錢呀?如果十蚊以下,真係只可以扣五毫子㗎。

子爵府

princesssarah 發表於 21-7-18 12:15
商店優惠都麻麻哋吸引

嗰度咁多張,都冇張啱你呀?
我唔係講已經入咗落你 優惠券裏面嗰啲喎,我係講叫你揀五張嗰度。

子爵府

princesssarah 發表於 21-7-18 12:22
超市那些我用信用咭仲多優惠,所以我無揀,最後我揀咗4間食肆,應該用到嘅
...

我都覺得佢啲超市優惠一啲都唔吸引 ?所以我寧願要信和商場優惠券,反正我去屯門吉之島, 屯市喺信和集團, 買幾十蚊嘢已經可以減廿蚊。

子爵府

sochui 發表於 21-7-18 12:28
每人限取5張?

係呀, 佢每款優惠券都只係畀你換一次, D券多款到,真係睇到花多眼亂, 我嘅做法係搵一日,逐張感興趣嘅優惠券 撳出嚟睇下係咩,有興趣嘅就截圖保存, 喺手機度開個相簿專係裝曬佢 。反正8月1號 先畀用, 嗰啲肯定會用嘅就不妨換咗先。決定唔到咪慢慢去諗囉,反正最後換領日期去8月14日。

子爵府

CiCiTang 發表於 21-7-18 12:33
係呀
$5係早鳥優惠卷
但7-11唔用得?
冇錯, 你睇返張早鳥優惠券 裏面嘅適用門店,係冇seven 架。

子爵府

Sebastian@ 發表於 21-7-18 12:54
我攞個$0.5QRcode 來掃都夾硬扣我5蚊券

冇用架,個系統自己識分用邊一張優惠券㗎。
我都試過,明明aeon 唔係早鳥優惠嘅店舖,點知佢所坐落嘅商場屯巿係張list 度,所以佢扣咗張早鳥優惠券。

子爵府

sochui 發表於 21-7-18 13:01
知吳知微信是否一樣只有5張優惠券?

我冇裝WeChat,我淨係聽佢哋話玩扭蛋,至於WeChat有冇搞優惠券,唔清楚。
呢度所講嗰五張優惠券係支付寶自己去同啲商戶傾返嚟嘅,我相信其他支付平台都會做類似嘅嘢,可能你要問朋友或者上網查。

子爵府

sochui 發表於 21-7-18 13:29
剛登記,如果輸入上次銀行戶口號碼不正確,有什麼後果和怎處理?

好似佢俾幾次你答錯,若果都係唔啱,咁佢會出訊息,你要上傳過身分證俾政府去確認。你係唔記得喺邊間銀行申請一萬蚊,定係你有幾個銀行戶口號碼唔記得咗入咗邊一個?

反正你已經過咗第一階段網上申請,你不妨慢慢諗吓係邊個銀行號碼,第二階段去到8月14號,真係諗唔到就疊埋心水等佢叫你上傳身分證時,send 俾政府啦。

子爵府

sochui 發表於 21-7-18 13:43
登記時無耍求輸入銀行名稱,只輸入戶口號碼最後5數字,因我有兩個戶口,忘了用那戶口,我輸入了一個戶口號 ...

咁你冇問題啦,佢係唔啱個紀錄,就會話俾你知你輸入資料不正確㗎~

子爵府

sochui 發表於 21-7-18 13:57
即基本無問題,等短訊就可以

應該係,佢係咪出個登記編號俾你?係既就唔需要擔心,耐心等候,等佢出第一個短訊俾你話收到你個申請,跟住再過一排就再出第二個短訊話俾你知你嘅申請已經完成。個短訊仲會話俾你知,你嘅消費券會喺邊一日發放去你申請嗰個支付平台,譬如你既支付寶帳戶內。

首頁

尾頁

跳至