夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

呢度幾多JM 講過,男人用邊度諗野。 唔掂你,戲都唔做,樓主你想圍爐定意見?
唔知道你經濟如何?生完小朋友有冇keep.?
與其分析男既咩心態,不如好好裝備自己。好似樓上話齋,男既今日或會想維持現狀,難保明天會否改變心意。
女人有私己,聲大點。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

Ginnia 發表於 21-12-8 22:24

其實我有自己既事業,有物業。所以真係離婚,物質生活上絕對 ...
先恭喜樓主有錢有氣力。比起其他case, 樓主有咩事真係可以做人瀟灑。

坦白講, 以前女既為錢為依附, 都會死忍。現在世代, 5好講女, 男既都會想少奮鬥20年。
貪錢, 男女都應該交功課, 交下戲, 咁先對得住份「人工」。
家下男既會不會睇死你想挽救, 所以咁把炮「白逗人工」?

侯爵府

Ginnia 發表於 22-1-2 14:26
但真係唔明點解做女人可以做到咁cheap, 貼錢搶人老公。但明明佢攪緊移民會走...唔係想同我老公一齊...
我的解讀係,攪緊移民, 未必冇你老公份。你老公冇搬入去, 緊係冇你老公移民份。

侯爵府

Ginnia 發表於 22-1-2 18:42
唔係,佢係同佢個囡入左紙移民。佢仲有2個囡係外國,應該家庭團聚。佢唔會攪我老公移民,而我老公亦唔會去 ...
即3子之母?!都吸引到你老公
sorry, 果個女人, 很有辦法。

侯爵府

Ginnia 發表於 22-1-2 18:56
我聽係咁講...佢20歲就生左第1個. 個女人唔算好索,普通一個女人,企企理理,唔肥唔瘦,年紀大我幾年,但 ...
咁其實條女似在找sp 喎,你老公似沉船。

侯爵府

Ginnia 發表於 22-1-2 19:11
我都覺得條女搵SP, 我老公仲話條女呢2年都不斷講話想同佢分開,係老公唔想。我話如果佢想分開就唔會開門比 ...
以下出處你可以看看。
https://evchk.fandom.com/zh/wiki/%E6%B2%89%E8%88%B9
「沉船,。。。亦可解作愛上性伴侶([color=var(--theme-link-color)]SP,FWB),以及單方面愛上別人。」

侯爵府

Cherry2012 發表於 22-1-20 09:33
同我老公小三一樣,有老公有仔,還可以無避忌同我老公一齊,而家佢老公比層新樓佢,佢夠膽同我老公講一齊 ...
sorry, 我怕我解錯題, 即係
「賤三的老公」結了賤三「樓」
賤三同「你老公」講, 「樓」用來做賤三同「你老公」的「愛巢」

侯爵府

ELLE_MAMA 發表於 22-1-21 13:21
回覆 Ginnia 的帖子
撹不好, 遲下放個長假, 兩公婆唔小心飲幾啖紅酒, 一晚過後
又生個細路, 以後幾十年開開心心咁行落去.
點解會建議「生個細路」既

首頁

尾頁

跳至