夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

ocean911 發表於 22-2-27 00:53
即你是繼母,tim是呀爸,而你們年紀相差大,另外有個仔18歲對你流口水,和有個工人確診病左。 你講清楚啲至 ...

都係jm 你言簡意賅幾句講番哂成個畫面出來。

回番正題, 屋主環境、阿仔問題,樓主嫁之前不是已經清楚了嗎? 我不知道你嫁之前是否已知男人的情況,定還是你是知情,但嫁前沒有雙方傾?

不是質疑你什麼, 只是成件事, 原應可以避免,你身處的情況, 其實婚前應該會知道架 。看你舊文, 點解你仲打算生既?

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

berry2021 發表於 22-2-27 08:27
就是因為佢個仔有問題,我哋想生個正常健康小朋友,令成個家都開心啲健康啲,Tim 都有保證平衡我同個仔,我最後選擇左結婚,
其實我爸爸都係同意,因為佢個仔問題同佢年紀,

我相信本版jm 對你無惡意,你又要「問陌生人意見」, 但又「無諗過寫得好白,我5明你口中何謂「問意見」。
單睇閣下回應,閣下思維, 老實講有點匪夷所思。我都5知如何俾意見你。
你經濟如何? 儲個錢傍身。你無子女,煩少好多野。

侯爵府

alicewong18 發表於 22-2-27 12:37
萬一你老公行先一步!你會繼續照顧佢仔嗎?你結婚時有冇想清楚架!比我係現實,我唔會㨂呢類做老公!
...
得罪咁講,好明顯冇想清楚。仲話老人家有份同意。 仲打算生件出來開心下。樓上樓主有關生仔的回應好恐怖。

侯爵府

Alan今年12月就18歲-->正常既都不會安排同個工人同房訓啦. 得罪講句, 樓主避得過, 都要擔心下個姐姐掛。
2公婆+仔+姐姐 = 2間房佈局本身也不太合理

首頁

尾頁

跳至