夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

第一句不是「佢出軌搬走後」嗎? 點解要你搬既?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

佢供姐, 首期邊個俾?
佢而家咁急, 賴皮趁機同佢講數。

侯爵府

Cici02 發表於 24-2-3 12:37
佢畀,佢供,層樓係婚後好多年先買既,剛剛滿兩年。

佢唔會同我傾,佢淨係諗住逼死我地,佢走咗成年,都 ...
佢而家玩野, 緊係5會搵你傾, 你米搵佢傾囉。佢而家想整走你, 你搵佢傾, 佢就5使煩惱做野來整你地, 點計大家有so, 佢點會5同你傾。你地曾經好過, 咩時間搵佢, 你應該知。

樓上幾個方向俾哂出來 又律C 又報警,你都話5得, 最多聽你呻。

講真, 你而家水浸眼眉仲講什麼「夫妻共同財產」、「待法官判」,成件事而家只有你在乎, 男既根本不在意。

侯爵府

呢個case 最有趣既係唔係jm 的回應。

侯爵府

maggie.tang 發表於 24-2-6 15:05
大把蝕果d你有無睇下人地係幾時買嘅? 就算係蝕可能人地已經供左若干款項, 唔駛抬錢比銀行, 樓主個老公只係 ...
老實講,樓冇話唔賣得,俾稅之麻,有欠既還俾銀行,冇錢既做銀主盤/抬錢攪囉,冇話唔得既。

littlefunpig    發表於 24-2-6 16:35

侯爵府

maggie.tang 發表於 24-2-6 17:31
無話唔得, 不過如果你講到樓主老公寧願抬錢還比銀行都唔比佢住嘅就唔係好講得通掛?!
而家出面咩市道? 急 ...

jm 你睇清楚,我邊忽話佢寧願點點點。。。唔得通掛呢d 觀點?業主賣好唔賣好賺放定蝕讓好關我咩事姐?我冇興趣知!好似你話齋,唔俾樓住唔講得通,又如何?但現實就發生左,否則冇樓主呢單case.

我只針對你話「唔賣得」呢幾粒字。賣樓咩時間都得!

唔該你再睇真的,我邊忽話我有睇新聞新聞,我而家話你知我有睇,唔使你多講!

侯爵府

littlefunpig 發表於 24-2-6 16:34
23年10月施政報告減左辣, 買左樓夠2年唔洗再俾額外印花稅
還返銀行既咪又係用賣樓舊錢還
樓主係咪以為離左 ...
好多人真的咁諗,唔住一世都揾d 渣拿好過冇,有時見公海研究如何保護財產就知啦,早排先講平安紙。
青春有限,換來得個吉浄身岀戶,唔係好多人接受得到,蕾神幾孚瀨野。真係口臭都要講,生仔要冒的風險實在太大。

侯爵府

Prosperous 發表於 24-2-6 17:51
又唔知樓主果層咩樓, 兩年前買應該唔貴, 唔使劈 30% 咁誇張, 兇宅咩。如果係優質盤, 略低於市價都未必冇人 ...
jm 意見夠哂立體

樓主1/f 表明要狠招擺到明都唔系咩善男信女。成件事最慘係個小朋友。

侯爵府

Prosperous 發表於 24-2-6 17:59
我睇咗你地的回應, 八卦去睇返樓主舊 post。係覺得非常出奇, 結婚10年, 有兩個小朋友, 被出軌都冇出 post ...
代入樓主,正常維持現狀對樓主最有利,
但維持現狀談何容易

侯爵府

所以再一次證明呢個post 最funny 既唔係jm 回應。
其實我們是否應該附和佢?反正佢覺得自己win 硬

侯爵府

Prosperous 發表於 24-2-7 22:09
仲要屈我係果個小三, 真係唔知咩人來的!

以為自己好識法律, 希望佢唔好兩年後上來哭訴, 個官唔判間屋畀佢! ...
佢已經好唔理性。

衰d 咁諗,分分鐘賤轉移好哂資産,最後先郩樓主口中呢個所謂既「居所」囉。

侯爵府

Cici02 發表於 24-2-7 05:12
有句說話叫做:人不犯我,我不犯人!人地不斷對你進攻打你,逼到最後衹能還擊,唔係點保護身邊既人!
...
咁你而家還左未?阿賤男不痛不癢so 你有味。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊