自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

有d人20歲先出鬍鬚。無咩奇

子爵府

leopak 發表於 23-10-11 17:19
之前聽阿媽把聲訪問完全無擔心過咁,話以前都試過,但出走一陣好快番歸。

即係個仔成日有情緒病 ...

新聞話佢阿媽話個仔未試過出走喎.....
https://news.mingpao.com/ins/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20231006/s00001/1696565989352/%E7%94%B7%E6%8B%94%E4%B8%AD%E5%85%AD%E7%94%9F%E5%91%A8%E4%B8%89%E8%B5%B7%E5%A4%B1%E8%B9%A4-%E7%9F%B3%E9%96%80%E7%AB%99%E6%9C%80%E5%BE%8C%E9%9C%B2%E9%9D%A2-%E6%AF%8D-%E3%80%8C%E7%84%A1%E8%A9%A6%E9%81%8E%E5%92%81%E6%A8%A3%E8%B5%B0%E5%92%97%E5%8E%BB%E3%80%8D

子爵府

麟媽媽 發表於 23-10-11 17:21
可能佢哋生女囉,我個仔16-7歲嗰陣時都冇乜,而家二十幾歲瞓醒第二朝都生晒鬚。
...

好多人陰謀論

子爵府

Mariama88 發表於 23-10-11 17:55
呢個男仔似迷路,佢有求生慾望,識得係山澗旁搵水源,識得脫下濕衫濕褲,可以係野外8日無事已經係好叻仔了
...

我都覺得佢係迷路,同埋我都覺得佢叻仔。真係辛苦曬救援人員,好偉大

子爵府

麟媽媽 發表於 23-10-11 17:58
我個仔14-5歲,啱啱有啲汗毛嘅時候,佢覺得好核突叫我帶佢去線面,跟住佢痛到嗌救命!線面個阿姐仲同佢講 ...

諗起古代開臉

子爵府

回覆樓主:

在場搜救人員形容,曾憲哲當時清醒但神智呆滯,搜救人員即問他為何會自己上山及不下山求助,消息指當時曾並沒有回應。人員再問他為何會在水澗附近逗留,曾回應搜救隊﹕「因為這裡有水飲。」問及為何沒有穿衫褲,他回答指﹕「因為好凍」。搜救人員估計是較早前打風黑雨,曾憲哲的衣物濕透,他於是脫下所致。其後,搜救人員隨即將身上衣物除下,給他保暖。Matthew其後被裹上保暖氈,再經吊床運上政府飛行服務隊的直升機,再送至東區醫院檢查身體。

子爵府

回覆樓主:

https://www.stheadline.com/breaking-news/3281010/%E7%94%B7%E6%8B%94%E7%94%9F%E5%A4%B1%E8%B9%A4%E6%98%9F%E5%B3%B6%E7%8D%A8%E5%AE%B6%E6%9B%BE%E6%86%B2%E5%93%B2%E7%82%BA%E4%BD%95%E8%B5%A4%E8%BA%AB%E9%9C%B2%E9%AB%94%E5%8F%8A%E9%80%97%E7%95%99%E5%B1%B1%E4%B8%AD-%E5%85%A9%E5%A4%A7%E8%AC%8E%E9%A1%8C%E8%A7%A3%E9%96%8B

子爵府

dougiewoodie 發表於 23-10-11 18:09
我很同意你. 誰不曾年青過? 在孩子需要幫助時, 我們是應該伸出援手, 而不是伸出駡聲.
根據醫學研究 思覺 ...

我估計他也是類似情況。因為之前佢媽提過佢要睇心理醫生,同埋話叫佢相信自己會康復。可能是病情影響才走失的。不論如何搵返是天大的喜事!

dougiewoodie    發表於 23-10-11 18:32

子爵府

20162016 發表於 23-10-11 18:34
佢話凍,咁推斷可能係落雨個身濕曬,up住凍得滯卦,但想問17歲啲男仔開始要剃鬚未㗎?成七日佢都冇鬚嘅:qu ...

有d人20up先生鬍鬚

子爵府

麟媽媽 發表於 23-10-11 20:03
可能有啲人覺得,父母逼死個仔,要佢讀名校,又要佢做到最好,咁而家個仔去尋死喇,死咗就啱啦,咁就可以 ...

插埋阿媽面對鏡頭點解唔喊添。做戲咩,屋企私底下同老公喊到眼淚乾啦,大把人面對陌生人會冷靜啲囉,何況n個鏡頭對住。真心唔覺得有咩問題。

子爵府

小玲太太 發表於 23-10-11 20:07
呢啲叫稿,我以為有導演/編劇寫左比佢讀既稿添

咩人睇到咩啦,我覺得媽媽有寫少少稿,係知道自己要面對記者,一來幫自己適當時候冷靜,二來都係有誠意感謝支持/幫助嘅人士嘅表現嚟,不過梗係有d人覺得佢呼吸都係錯架啦

子爵府

麟媽媽 發表於 23-10-11 20:05
我都係第一時間喊,我唔明點解有啲人講啲冇血性嘅野?!

可能佢地覺得咁突顯佢哋自己好有血性/智慧掛

子爵府

Mintxxx 發表於 23-10-11 23:01
呢度啲人已經叫做好有口德,晌 FB 行山 group 見到嘅 comment 簡直冷血,都唔係人講嘅說話。其實一家唔知 ...

啲人仲入去曾媽媽fb鬧添!超黑心恐怖!

子爵府

26days 發表於 23-10-12 13:49
FB 有啲群組係特登創建出黎,樣樣做批鬥,而家FB好多留言都口賤到一個點,好似越賤越出色咁。入便人性變晒 ...

好多人唔抵得個細路係名校,好想睇佢死,見佢死唔去,就想用輿論迫佢同家人公開交代揭人底牌迫死佢,仲好意思話淨係好奇了解下,又話公眾知情權云云,睇佢哋啲用詞語氣論點已經知佢哋黑心。又話係個阿媽迫個細路,實請係佢地用輿論逼死人。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊