美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

Yoko姐姐 發表於 21-9-1 16:35
總結:兩者冇得比較,要經歷過就明白,係某公司買左十次眼部療程,付出過萬,唔可以話零效果,但唔係心目中 ...
請問你係邊度做? 可以比資料我嗎? 謝謝
[img=500,400][/img]

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

Yoko姐姐 發表於 21-12-6 11:49
大家問康復時間,我諗人人情況唔同,我年紀大兩星期好翻,腫幾日之後已經冇腫,之後少少瘀,兩星期到按眼位 ...
好緊張, 約左聖誕假前上去

珍珠宮

yennylam 發表於 21-12-20 13:37
多謝介紹,我極速約佐做今日做完第五日,已經無腫,淨係瘀,手術前醫生俾粒訓覺藥我食,話等我 ...

請問你D 瘀係紅, 紫定黃黃咁? 覺眼嗎? 腫得勁唔勁 ? 有訓覺藥架?唔係話唔痛架咩?
我過幾日做啦, 好緊張

珍珠宮

yennylam 發表於 21-12-20 19:06
頭兩日好腫,我出街戴口罩戴眼鏡就唔覺,第三日開始消腫但d瘀就開始出黎,瘀第一日係紅,第二日開始紫,第 ...

多謝你鼓勵, 真係驚驚地同好緊張, 等待嘅時間特別緊張, 請問你剛做完有無眼濛? 因為樓主話佢做完有D 濛, 我驚自己返屋企會 pk
做完個幾日會痛嗎? 只用冰袋? 有無熱 full 或者搽D 咩散瘀? 你而家散哂瘀未?
係咪得支眼藥水無藥? 個姑娘叫我預備冰袋同人工淚水

珍珠宮

yennylam 發表於 21-12-22 07:08
有朦啊,所以最好有人陪同,如果無就行慢d law我下午五點離開診所,返屋企訓佐幾個鐘起身, ...
我自己去咋, 諗住先斬後奏勁濛定小濛, 咁我樓下截車返, 不過我24 做, 唔知有無的士搭MTR 唔知行唔行到去呢
一陣 whatsapp hold 定個冰袋先, 你第二日起身分泌物係咪好多? 今晚收工去買其他野, 喜療妥係做完個日已揸嗎? 如果黃黃瘀無咁覺眼, 紅紅紫紫就差D

珍珠宮

bombbomb 發表於 21-12-22 11:53
請問你喺邊間做, 我都想新年前做,可以分享資料嗎
樓主做個間, 係油麻地, 我趁住放假前做咋, 而家好緊張

珍珠宮

yennylam 發表於 21-12-22 07:08
有朦啊,所以最好有人陪同,如果無就行慢d law我下午五點離開診所,返屋企訓佐幾個鐘起身, ...
請問你買左幾多個冰袋? 我 whatsapp 個姑娘, 佢問我要幾多個, 唔係一個就夠?

珍珠宮

Yoko姐姐 發表於 21-12-22 13:06
兩對冰袋,敷完溶,再用另一對,溶左果對再冰過,我自己係咁樣快d消腫
哦, 明白, 你都係係診所買嗎? 定萬 0 會有?

珍珠宮

Yoko姐姐 發表於 21-12-22 13:07
分泌物有可能痴住眼,我用眼藥水再加棉花棒清潔
Thanks~~

珍珠宮

bombbomb 發表於 21-12-22 18:39
今日上去見左姑娘,但大部份時間full , 而家心大心細,好緊張..

你今日見邊個姑娘? 唔知係咪同一個呢?可能假期前, 又就黎新年所以咁full, 我都睇左成年咁濟 , 而家先的起心肝去

珍珠宮

bombbomb 發表於 21-12-22 19:42
李姑娘,而家15/16, 又見 xxme 果間 D comment 好,你24号約到?

我都係李姑娘 我上星期一上去時約架啦 諗住放幾日可以係屋企自閉 xxme 我都有問過

珍珠宮

bombbomb 發表於 21-12-23 11:46
係啊兩間都話係棉花棒去眼袋, 我估同一個原理,其實最緊要係醫生手勢

你問左 nuxx 未? 我覺得不妨問埋比較下, 睇下自己感覺如何
我年前問過 x麗, 真係問完都無氣理佢

珍珠宮

Yoko姐姐 發表於 21-12-27 13:26
回覆 miu~miu 的帖子

你最後講果間,聽朋友講佢朋友去過做,好似分大小眼袋收費,好怪 ...

健x 個間?

珍珠宮

Yoko姐姐 發表於 21-12-27 13:33
回覆 miu~miu 的帖子

只係聽人講呢間多年前跟眼袋大小收費我冇去求證衣家係唔係

我之前pm 問過, 都唔肯講幾錢, 係咁叫我上去, 我睬佢都傻
我攪掂左啦, 而家等緊消腫同去瘀, 多謝你唔厭我煩係咁問你野

珍珠宮

mswongwong 發表於 21-12-28 21:03

你已經做咗?

我攞埋今日假, 聽日先返, 戴住口罩應該唔多覺, 我喱兩日落街戴帽同口罩睇唔到, 食野除左口罩照食唔理人

珍珠宮

mswongwong 發表於 21-12-28 21:03

你已經做咗?

頭兩日腫d, 今日都仲腫架, 不過好過前兩日, 黑色散左好多, 但仲有d 黑, 散左變左黃咁, 不過我衰在左眼下眼線位紅左, 應該爆微絲血管, 今日無咁紅但仲有囉, 就覺眼d, 我諗住聽日返工搽d 粉遮遮, 我都睇左成年先行動, 明白心理關口好難衝破, 但我千年眼袋,廿幾歲已有, 而家年紀大愈來愈勁, 真係好核突, 成個亞婆咁, 頂唔順

珍珠宮

mswongwong 發表於 21-12-28 23:40

唔該晒你呀
報告一下, 今日返工, 到而家未被人發現
我諗起碼四日穩陣D, 我連紅假一共四日, 而家戴住口罩唔覺, 一除就實見到, 我今日都仲有腫同瘀黑, 大部分變左黃, 搽左粉就遮到, 黑就遮唔到, 只會淡色D 咁, 所以除左口罩就實見到
我自己估計, 因為我眼袋好勁下架, 變左抽取的脂肪會多, 變相用的時間又多左, 咁腫同瘀就會散得耐D , 應該係, 除非唔係

珍珠宮

Yoko姐姐 發表於 21-12-29 11:41
你後生過我,康復得好快
我唔後生啦, 都仲有腫同瘀你個時要幾日先康復哂?

珍珠宮

yennylam 發表於 21-12-30 02:41
我聽日去覆診la~好掙扎打唔打少女針,我覺得好貴同埋好似只keep到兩 ...
做個日已經講啦, 因為我勁大眼袋, 醫生問係咪好耐, 同埋我有淚溝, 佢話做完淚溝位都會有, 可能要打針填補, 佢話覆診再睇, 但我對打針有D 抗拒, 我應該唔會打, 學你話齋, 戴住口罩都見唔到, 又貴
你幾多日先好哂? 我而家第6 日, 仲未散哂瘀同仲有D 腫

珍珠宮

yennylam 發表於 21-12-30 02:41
我聽日去覆診la~好掙扎打唔打少女針,我覺得好貴同埋好似只keep到兩 ...
hello, yenny 你最後有無打少女針?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊