母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

爸B勳章

引用:回覆 SandyCPS 的帖子好感動

原帖由 Maygo 於 15-02-27 發表
回覆 SandyCPS 的帖子

好感動
thx

My child, you hold the whole of my heart in your small hands

子爵府

爸B勳章

引用:

原帖由 vanlentina 於 15-02-27 發表

My child, you hold the whole of my heart in your small hands

子爵府

爸B勳章

sam_wong 發表於 15-3-4 09:30
你好叻!冇人幫真係唔容易!我姐姐放假我覺得好辛苦,我囡一歲,只早上埋身一餐,之前佢咬我我話咗佢兩次之 ...
都唔係咁講既!佢自己唔食,都算係自然離乳啦!若您專登同佢戒,佢都要時間適應,反而佢咁樣係算佢自己決定唔食,唔會失去安全感。

您囡囡都1診啦!佢唔埋黎食就算啦!迫唔黎既。
如果您想泵俾佢食,就要努力些泵了。但您自己就自辛苦D囉!
如果係我,我就由佢,順其自然算。
我覺得您咁都算係自然離乳架!
不如享受下同佢一起的時光吧!

子爵府

爸B勳章

jestella 發表於 15-3-4 13:04
查資料睇奶泵泵力不足,點知睇到你呢個超級鼓舞人心嘅帖!
好犀利好偉大!我第一胎全人奶18個月,現 ...
其實埋身食得仲清過泵架!我第一胎時都試過泵,也有試過泵都成四五安一邊。但亦有試過泵唔到卻埋身餵到。

您要返工,餵到咁耐都好叻啊!

加油啊!

子爵府

爸B勳章

引用:Quote:原帖由 SandyCPS 於 15-03-05 發表都

原帖由 sam_wong 於 15-03-05 發表
多謝你的安慰,我上一胎全泵都泵咗年半,以為今次會成功點知餵咗一年都要全泵。我希望可以堅持到泵,因為有 ...
全泵都係食人奶,都好叻啦!!!

子爵府

爸B勳章

引用:佩服! 3個人奶B,1湊3 !我都唔敢相像我

原帖由 bbasco 於 15-03-05 發表
佩服! 3個人奶B,1湊3 !我都唔敢相像我囡囡有日唔飲係點, 歲半的她仲好愛飲我啲奶奶, 問佢奶奶好唔好 ...
您囡囡好搞笑喎
我諗佢係講好味,攪錯左擰頭同點頭啫

子爵府

爸B勳章

引用:超勁!十年餵奶生涯真不易過!

原帖由 cherryttt 於 15-03-06 發表
超勁!十年餵奶生涯真不易過!
係呀真係唔易過

子爵府

爸B勳章

引用:好勁!

原帖由 warmwarmfamily 於 15-04-10 發表
好勁!
thx
老大也剛十歲了,還未有時間坐低,分享10年母乳路㖭

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊