懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Mylove2017 發表於 19-8-7 11:37
明明自己係女人

好彩我6299,媽媽都冇恨男孫,我生左bb女,佢地一樣錫到不得了。其實我認同生仔好聽,生女好命。女仔乖啲,第時又痴媽咪,人地講咩唔好理佢啦。我陀呀女時,有個同事知道係女即問:「咁你咪要追番個仔。」我當耳邊風,笑住答我同老公都鍾意女女,我冇任何生仔壓力wor.
有次係街見到個唔識架呀嬸,佢拖住個男孫,佢問我手上抱個Bb 男定女,我答女,佢話:「唔緊要啦,之後再追。」我頂,三唔識七,你又知我想要仔咩,我自己好開心有個bb女,無論仔定女我都錫,做咩認為個個媽媽要生仔,真係好奇怪。

大宅

dollawong 發表於 19-8-7 12:10
好彩我6299,媽媽都冇恨男孫,我生左bb女,佢地一樣錫到不得了。其實我認同生仔好聽,生女好命。女仔乖啲 ...

續上,好彩我鍾意bb女,最衰係萬一我真係好介意想生仔咁點算,佢想我點,啲人都有問題。講真,屋企老爺爸爸又唔係李嘉誠,做咩一定要生仔先,係咪有身家分先。

大宅

喊包媽媽 發表於 19-8-7 12:09
講樣經典野比你地聽,我奶奶係大陸落嚟嘅,以前嗰個年代大陸醫學未照到超聲波,佢有咗第一個BB之後睇一個叫 ...

咁你奶奶作孽了,咁樣落左去,真係好殘忍囉。但一個月就大肚,佢都厲害wor.

大宅

Bubeau 發表於 19-8-7 14:34
我生仔咪一樣個個都叫我追多個妹,冇人叫我生多個弟弟

所以點都有人講,唔需要理人,自己喜歡就得。

首頁

尾頁

跳至