時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

tester5 發表於 19-7-21 09:30
不是文宣,是事實。
4路封鎖,迫人入商場,再封火車站唔比市威者離開,就是警方想的一網打盡。不過,佢地 ...

迫人入商場你都講得出 d暴徒係高空掟磚你又睇吾到呢
警方好早通知d示威者走,你吾走人地拘捕好啱,新聞都出左示威者仲聚集,你有安全意識係咪人地通知要離開要即走呀
吾係4路封鎖,警方有一邊比人走而係d人吾走
帶曬口罩雨傘去衝擊呢d你吾鬧

男爵府

終極熊貓 發表於 19-7-21 10:19
「吾係4路封鎖,警方有一邊比人走而係d人吾走」

我朋友喺現場遠望,真係四路封鎖

遠望 我屋企人住沙田,嗰日收工係新城市都走到喎, 新城市好多出口架,
港鐵10點09分宣布不停沙田站
明知嗰日情況點解吾早d走
加上冇黑衣口罩頭盔你問亞sir一定教你點走

男爵府

tester5 發表於 19-7-21 10:39
1)當日係話可以集會到晚上10時,警方本己准,所以絕對不是警方所講的是非法集會
2)不斷叫人離開,不斷推 ...

邊度集會,係批準霸馬路,源禾路一帶,好運出面咩 呢d地方都係非法集結
集會係百步梯嗰邊,但有武器你知吾知
普通市民係受暴徒影響

男爵府

littlecar 發表於 19-7-21 10:55
佢係眼盲心盲, 厚顏無恥既代表!

成日扮中立去妖言惑眾!

至慘佢睇d吾睇d
暴徒冇罪,政府有錯為目標
我係正常普通市民會體諒警方入去拘捕,自己找地方避

男爵府

tester5 發表於 19-7-21 11:00
如果警方有心咁布防,是警方的策略。
但唔口口聲聲話「暴徒」有心衝入商場,亦不應該話佢地非法集會。
...

你仲未知點解要入商場拉人 暴徒由好運中心上面掟磚去擊警方,呢d吾制止係咪要警察企定定比佢地掟
幾百人企出曬馬路,源禾路吾係非法集結你都仲講得出非常好野
歪理當真理既代表

男爵府

littlecar 發表於 19-7-21 11:07
有人用暴力咪入去拉人,
警方無錯呀!
係d暴民一見警察就打,

佢都歪理當真理 睇毒果中毒太深冇得救

男爵府

tester5 發表於 19-7-21 11:06
唔好意思,遊行我一向唔帶口罩,你講既野影響不到我。

咁你遊行完會吾會到終點就即走呢
我從不反對人去遊行,我身邊都有朋友去遊行,但都請清楚睇一睇主辦單位既訴求合吾合理,了解主辦組織先參加,而吾係盲目去支持遊行或者遊行完集結

首頁

尾頁

跳至