跳至

首頁

尾頁

男爵府

日本政府呢次暴露晒佢地D賤招, 我真係越黎越愛祖國喇, 可憐係佢地既人民, 比政府咁樣擺弄.........

原帖由 DoReMi媽媽 於 11-3-23 16:58 發表
我只係知, 由一開始, 日本政府就知核洩有幾大件事, 只係唔向外公佈, 刻意隱瞞, 所以縱使災區死傷枕藉, 都不曾見有官方人員到訪慰問災民, 就連自衛隊都拒絶接近, 核洩幅射有幾高? 一定唔係官方數字咁小, 一開始已經救 ...

男爵府

事已至此, 係咪落硼酸都冇用啦 ? 原來係日本政府眼中, 錢比咁多人命重要, 如果再攪唔到, 睇怕要封棺, 要用幾十萬人去陪葬, 成個東日本真係要滅絕喇

原帖由 WChan 於 11-3-24 17:32 發表
係, 大家同住地球村, 坐埋一條船, 我地都唔想佢衰, 但問題係日本政府為左保住佢個3號反應堆, 遲遲唔係落硼酸, 到依家情況已經不受控, 每日不停漏幅射出嚟, 累到全世界, 唔通仲要幫佢搵藉口開脫? 前事(國仇)不提, 淨 ...

男爵府

原來當年美國人個原子彈落得唔夠多, 仲未炸醒晒政府核心分子

男爵府

冇錯, 我地不滿的係日本政府, 國民係無辜既, 佢連自己國民都咁對待, 會點對敵人? 當年侵華, 係軍國主義者對人民洗腦, 可想而知日本洗腦功夫有幾勁幾狠 可憐佢既國民只能夠等政府救援, 都唔知等到幾時

原帖由 DoReMi媽媽 於 11-3-25 15:49 發表

我相信, 很多香港人並不仇視日本國民, 哩次事情之所以令到大家針鋒相對, 只是不喜有人借別人國難, 去抽中國油水, 踩中國去墊高別國, 才會惹起紛爭. 點解日本國難會扯到中國頭上來? 到底係有人仇中國, 所以事事都要 ...

男爵府

唔通BK都被日本間碟侵入左

原帖由 DoReMi媽媽 於 11-3-25 21:57 發表

其實我哋一直係支持緊日本國民, 反對佢哋政府不人道的對待災民, 喺出事咁多日都冇足夠的支援, 唔明啲人嘈乜嘢? 佢哋似幫日本政府發聲多過幫日本國民. ...

男爵府

冇架

原帖由 DoReMi媽媽 於 11-3-25 22:07 發表

嗱~哩位朋友, 你咁講有冇根據先? 冇就唔好立亂講.

男爵府

冇法啦, 我支持日本災民, 歧視日本政府, 好難中立架

原帖由 siulili 於 11-3-25 22:17 發表
呢位朋友, 你唔好係到‘口UP UP,當秘衱”,唔係又比人話你歧視喎!

男爵府

E, 係喎, 係鄙視至岩喎

原帖由 siulili 於 11-3-25 22:24 發表
呢位朋友, 你係咪想講你鄙視日本政府? 你咁樣搞落去,唔好搞到你自己都比人歧視! 話你呢個口口聲聲愛國的中國人,都唔識好好運用中文?

c火, 點解我一路打字, 一路用左阿差中文嚟讀我的中文。。。。。。

...

首頁

尾頁

跳至