嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章

寶貝仔現在差唔多5個月,重18磅左右。想知Ergobaby 同 I Angel 既分別?可用到幾多歲? 太多款,唔知買邊個品牌好!
請大家俾意見我,謝謝!

大宅

引用:我用Ergobaby 360,夏天好熱。。。

原帖由 haqianmm 於 15-05-08 發表
我用Ergobaby 360,夏天好熱。。。
知道,但bb坐得舒服嗎?同埋媽媽你覺得很重嗎?

大宅

引用:I angel有hipseat, ergobaby就冇我自己就覺

原帖由 kathrilyn 於 15-05-08 發表
I angel有hipseat, ergobaby就冇
我自己就覺得I angel個hipseat好突出,好阻碇,最後揀咗用ergobaby,好輕 ...
但Ergobaby 冇hipseat 位坐。那如果寶寶好肥的話,媽咪未會揹得好辛苦囉?

大宅

引用:我用Ergobaby 360,夏天好熱。。。

原帖由 haqianmm 於 15-05-08 發表
我用Ergobaby 360,夏天好熱。。。
我聽有些媽咪講,其實在冇冷氣地方,如公園,用其他揹帶都會很熱的。

大宅

引用:Quote:snoopylin 發表於 15-5-7 16:01 寶貝

原帖由 Osiana 於 15-05-12 發表
Bb 有20+磅, 我都係自己揹, 用Ergobaby, 好好用, 當初買, 比較過幾個牌子, Ergobaby 係根據人體力學設計, ...
但i angel 有hipseat, Ergobaby 冇喔!媽媽揹得太奈會唔會辛苦?

大宅

引用:如果你係開刀生bb 我唔建議你用hipseat

原帖由 lokheibaby 於 15-05-12 發表
如果你係開刀生bb 我唔建議你用hipseat 【銀住】個傷口 又焗 唔乾爽 我覺得好唔舒服 不喜勿罵

...
咁可以找借口爸爸揹喔! 謝謝你的意見

大宅

引用:Quote:原帖由 snoopylin 於 15-05-12 發表

原帖由 soy_mama 於 15-05-12 發表
hipseat同ergobaby我都有,我鍾意ergobaby多d
ergo: bb貼住媽媽個身多d,我覺得個承托力夠d,佢又挨得舒服
...
我都有聽過,但我問了店員,她們說如果\"cool\"得緊啲就唔會有此問題發生。謝謝你的意見!

大宅

引用:就算cool到好緊 bb一日一日大 不段咁重

原帖由 lokheibaby 於 15-05-12 發表
就算cool到好緊 bb一日一日大 不段咁重 會有下墜感壓住
咁我會選擇叫寶寶學行或坐b車,因為媽咪都會很累。

大宅

引用:請問bb幾大開始用?如果媽咪比較細粒,呢類

原帖由 包包b 於 15-05-13 發表
請問bb幾大開始用?如果媽咪比較細粒,呢類型啱用嗎?
請睇pm msg.thx.

大宅

引用:i have one i-angel and one ergobaby orig

原帖由 inPink 於 15-05-13 發表

i have one i-angel and one ergobaby original (not 360!). ...
Hello Inpink,
I angel have new model is Rainbow 2,
This one can 2 choice use. One use hipseat another no need use. Only use other carrier. 好似揹帶咁用。 you can search \"小赤足\" in internet, will provide you more update information about i angel.
Ergobaby too much button design. I so worry baby will eat the small button. I angel use YKK, is better.
Ergobaby, made in USA
I angel, made in Korea.

大宅

引用:Hipseat真係太左定

原帖由 asmbok 於 15-05-13 發表
Hipseat真係太左定
買Rainbow 2,可以2用。

大宅

引用:我都係鍾意ergoBaby 360多啲!咩上身完全唔

原帖由 asmbok 於 15-05-13 發表
我都係鍾意ergoBaby 360多啲!咩上身完全唔覺得重(我個女而家23磅)。但係真係稍為比較熱。帶把風扇出街就O ...
其實所有揹帶都會好熱,特別在公園等冇冷氣地方。

大宅

引用:其實如果怕i-angel hipseat太阻定,咪用i-an

原帖由 jenjen82 於 15-05-14 發表
其實如果怕i-angel hipseat太阻定,
咪用i-angel既rainbow囉!
需要hipseat時用hipseat,
非常同意,謝謝你!

大宅

引用:樓主同一日出呢個post問邊隻好,又係另一度

原帖由 soy_mama 於 15-05-14 發表
樓主同一日出呢個post問邊隻好,又係另一度出reply 叫人買i angel.... 樓主係咪有心想知呢~~ 枉咁多媽媽用 ...
因為,樓主15,16中囉

大宅

樓主同一日出呢個post問邊隻好,又係另一度出reply 叫人買i angel.... 樓主係咪有心想知呢~~ 枉咁多媽媽用 ...
你pose .嗰啲係叫啲媽咪用平價錢買一
手i angel貨,唔使排2手貨品啫,冇特別的。
我未接觸過 Ergobaby 產品, 所以請各位好媽媽俾啲資料我,睇下邊隻揹帶好用。
謝謝你!

大宅

我也感激所有回應我既媽咪,謝謝你們!

大宅

引用:回覆 haqianmm 的帖子Ergobaby 360 好似係

原帖由 cocolai281 於 15-05-21 發表
回覆 haqianmm 的帖子

Ergobaby 360 好似係秋冬款...所以熱D
我覺得所有揹帶都好焗,但方便出街,唔使推BB車,結論係最好行有冷氣既地方吧!媽咪和BB都舒服和開心。

大宅

引用:呢個website 有做比較,但係普通ergobaby

原帖由 Guts 於 15-05-25 發表
呢個website 有做比較,但係普通ergobaby 同唔係 I angel rainbow 2: http://thirdwayparent.com/2014/08/2 ...
Thank you!:

首頁

尾頁

跳至