夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

C6離家出走, 一起生活十幾年... 無神神就話對家無感覺, 唔開心,, 壓力好大....問佢點解又話唔知 , 只係識話唔開心

好多人話男人咁,, 實有小三,,,, 但又好肯定係無喎!可能我性格太強,佢太弱,但有咩事老公都會覺得我睇唔起佢, 會將佢同人比,,, 又話D仔女唔理佢, 其實可以點做.,,,, 佢先會Feel到屋企人嘅愛, 我真係好難受, 亞仔成日問爸爸點解唔番黎, 而家好似仇人咁,佢唔想番黎又唔想見到我!!
問係咪要離婚又話唔係, 都唔知佢想點,,, 我可以點做? 我一拖二個細, 真係好攰呀  就快頂唔緊了,,, 有無過來人可以教教我,,thx

大宅

回覆 soso1227 的帖子

小三唔似西,因為佢搬左去佢哥到住, 好準時, 一放工即回家..大家都唔覺得係有其實我一向好強,,, 已經試過好低聲下氣同佢傾,,, 話因為D仔女要改改呀,,, 佢又唔聽,, 好似變左第2個人咁

大宅

回覆:小豬澄 的帖子

我估2樣都有d掛。 但問題未出現前,其實咩都會問佢意見,但咁耐以黎,佢都會答是但,你鐘意呢d答案。 其實我唔知可以點做

大宅

回覆:mini1204 的帖子

其實無咩溝通係真。佢性格比較爆。 好易就噪咬

大宅

回覆:WaiMayTai 的帖子

其實係咪自卑心作祟呢? 我地唔係咩專業人士,但我曾經講過我揾錢可以多過佢。可能咁hurt到佢

大宅

回覆:fishwawa 的帖子

...都講過架啦,但佢唔受落囉。我係佢仇人咁。 佢可能而家心中得個仔

大宅

回覆:anan3388 的帖子

食得一般。之前好愛薯片,coke, lemon tea.,臨走前好似戎左咁, 係呀。咩都無咩興趣。只愛收埋自己,只愛睇tv同睇電話。

大宅

回覆:WaiMayTai 的帖子

都無咩方法令佢可以拾回自信,講,傾,鬧,氹,扮死狗都做過,但佢無反應囉

大宅

回覆:Nancy20090615 的帖子

同之前分別不大,只係用左好多時間放係細仔身上。可能感覺被忽視

大宅

回覆 Cheeselover 的帖子

搵了婚姻輔導,,, 等緊見... thx

大宅

回覆 hanguyen 的帖子

真係唔知呀,, 只覺好煩

大宅

回覆 besmart 的帖子

明白你用意,,, 我會想想 ,, Thx

大宅

回覆 granzo 的帖子

謝謝你,,,呢位男人噈意見, 你講得對,, 係我太強, 佢又太唔理事, 先會攪成咁,,,, 我唔係好明點解, 而家明左D,,, 如果佢再番黎都係咩都唔講,話是但咁, 其實我知條路唔易行

大宅

引用:Quote:mabel_yu 發表於 15-4-29 12:32 回覆

原帖由 granzo 於 15-04-29 發表
唔好諗住難啦, 只要大家都肯面對問題, 一齊努力, 一定會有個方法解決的!!
...
今日知佢尋晚見完輔導,知佢肯講同上去見已經係好開始。其實一心估佢死都唔講

大宅

引用:Quote:原帖由 mabel_yu 於 15-04-27 發表本

原帖由 alphabetagamma 於 15-04-29 發表
問題已發酵咁耐,要好有技巧才由根咁找出問題,不如搵輔導幫下手啦。

...
有呀。揾了,謝,希望有好轉

大宅

回覆:sean60 的帖子

係。一見就噪。好攰了

大宅

回覆:spikenard 的帖子

你個方法。我會遲d 試下。佢走左2星期了。佢家人同社工都發現佢有情緒問題。可能情緒病,影響了,但問佢係咪要離婚又話唔係,又識同仔女講遲d先番屋企。一見到佢又噪,大家都噪到癲左,可以點做。help

大宅

回覆:soso1227 的帖子

見左,佢竟然係講比社工咩問題。 但佢可能已經患有情緒病

大宅

回覆 soso1227 的帖子

係呀,,, 我講咩都唔岩佢聽.,,, 但唔知問題所在,,,, 如果佢肯講都好D,

首頁

尾頁

跳至