想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 13姨 於 10-4-16 15:02 發表
今早(DAY 11)照了U/S, 但照到卵泡都是細, 內膜薄. 跟住醫生話要我見何教授.

何教授說我可能沒有排卵, 但我說我是比較早排卵, 會唔會排咗啊, 他說19/4再照, 如果照唔到就驗血.

跟住去岑醫師針炙, 他說做IVF時都 ...

你昨天有没有再去u/s ah? 結果如何?

大宅

原帖由 13姨 於 10-4-20 14:27 發表
昨天(Day 14)去了照U/S, 照到有一粒約14mm卵, 內膜有10mm, 醫生說快排卵. 我之前去咗岑EC針了一次, 針完之後有D唔舒服, 但今次內膜有10mm, 可能真係有幫助.

今天和QM姑娘通電話, 原來QM都有邀請做IVF的女士參與針 ...

Great to hear this, i also have interest to participate, but wonder if they will have many testings, i cant afford to use up all my annual leave before the treatment

大宅

原帖由 13姨 於 10-4-20 19:09 發表
昨天, 我見到好幾個女人抽血, 然後姑娘帶她們出去. 我好似聽到是關於針灸和IVF研究. 所以, 我今天問了姑娘這件事. 我想應該是我們抽血當天跟住做針灸, 不用特別再約時間.

...

Do you mean you have requested the nurse to put on the list for the 針灸和ivf研究?

大宅

原帖由 ngan03 於 10-4-21 13:52 發表
其實係放旦個日做, 不過係抽籤 其中3個先有得做
放旦前針10分鐘至15分鐘, 放旦後針10分鐘至15分鐘左右...
我上次做ivf 就抽中....

what's your result? if u dont mind to share with us!

大宅

不知何故, 我的cycle愈來愈短, 由1、2月的35日, 到上月的29日, 今個月的26日...快d變回正常la, 唔好影響我7月做ivf ah!

大宅

原帖由 13姨 於 10-4-29 20:11 發表
今天上磅, 瘦了5磅, 繼續努力希望能達標.

各位JM加油!

support! add oil!

大宅

原帖由 13姨 於 10-4-20 14:27 發表
昨天(Day 14)去了照U/S, 照到有一粒約14mm卵, 內膜有10mm, 醫生說快排卵. 我之前去咗岑EC針了一次, 針完之後有D唔舒服, 但今次內膜有10mm, 可能真係有幫助.

今天和QM姑娘通電話, 原來QM都有邀請做IVF的女士參與針 ...

13e, 請問今天與我一齊聽講座的是你嗎?

大宅

請問有無jm於6月的cycle後開始噴nose?

大宅

原帖由 kskl 於 10-5-10 14:34 發表
我開始噴緊啦!! 受唔受埋我傾AR??

Of coz, u are certainly welcome to join, and u can share your experience with us.

Lets add oil together!

大宅

原帖由 13姨 於 10-5-10 23:00 發表
是否M來DAY 1 就噴nose, 但DAY幾開始打針?

如我安排在7月做, 在6月來經時call姑娘, 她們會告知在那天開始噴nose (約第21日), 噴nose要到打破卵針前才停, 在7月來經後第1/2日, 再call姑娘, 便會告知抽血及打針安排。

我想到時再問她們細節也不遲.

如你在6月做, 那你應在5月開始噴nose, 到時論到你告知我們詳情啦!

仲有無去岑ec到針ah? 我今個星期四再去!

大宅

原帖由 kskl 於 10-5-11 09:44 發表
係,我都係第21日開始噴NOSE,不果攞藥日已經約埋下次照U/S同抽血日期,不過我就唔係M來後第2日返去,係完曬M 後先返去。

我問過姑娘,佢話係M完左先返去,佢地計好曬,我仲問佢點解好多都係第2日就返來,有冇影響,佢叫我咪理人,個個 ...

我已攞了葯但未知何時回去抽血, 林住在6月時打去再問, 不用心急!

大宅

原帖由 13姨 於 10-5-10 19:42 發表
Sorry! 睇漏咗妳個 post.

因為C6突然有事不能去6/5的講座, 幸好QM能再安排在20/5, 如果唔係就趕唔切6月做IVF.

13E, 你後日聽talk啦, 記住到時update你的treatment安排ah! add oil!

大宅

原帖由 13姨 於 10-5-18 11:56 發表
Thank you!

其實, 我之前都同Prof, Ho 提過吓, 我唔想做噴nose, 因為我想有多D卵, 但唔知他的最後的意見如何?

前幾天經朋友見了一位護士, 我告訴她我將要做IVF, 她說我可以每天食50mg的維他命B6, 來增加子宮內膜厚 ...

i thought everyone to do IVF in QM needs to have nasal spray, but now prof Ho has decided this treatment to me, i can only follow and hope can hv good news.

for vitamin B6, will go to buy one and start feeding, as most of the time my 內膜 is very thin.
thanks for your sharing.

大宅

原帖由 13姨 於 10-5-20 23:35 發表
Hello,

今天去了QM聽seminar and see Prof. Ho,
我不用噴nose, 因為我是超高O, Prof Ho再次問我是否真的要做IVF, 我就說: 知啦!只有10%成功率呀嗎!
另外, C6精子報告OK,我將會在6月2日返去QM開始treatment.
wish u hv a good and relax trip before the treatment. by the way, can u tell more about your treatment on 2/6, start the vaccination that day?
下 ...

大宅

原帖由 毛B 於 10-5-25 11:36 發表
去旅行都好架可以放鬆d個人......

我今日都返左qm照u/s, 醫生話照到有11粒卵泡, 頭先抽左血驗, 如果無咩問題就聽日開始打針喇~~~

頭先係預約處見到雪胎費加左價呀, 頭一至兩年加到$4000呀~~~ ...

are you having nasal spray before the treatment?

though they hv increased the price, but be honest, no matter how much, if we hv a chance to have forzen embryo, we will pay for it, right?!

大宅

原帖由 毛B 於 10-5-25 14:17 發表
有呀, 我而家仲有噴緊鼻架~~~

無錯, 行到呢一步, 就算佢加價我都會比!!!!!

我好想6月的m快來, 那麼便可得知什麼時間可開始nasal spray及其他treatment for my IVF in July!等的時間實在很漫長!

大宅

原帖由 13姨 於 10-5-20 23:35 發表
Hello,

今天去了QM聽seminar and see Prof. Ho,
我不用噴nose, 因為我是超高O, Prof Ho再次問我是否真的要做IVF, 我就說: 知啦!只有10%成功率呀嗎!
另外, C6精子報告OK,我將會在6月2日返去QM開始treatment.

下 ...

13E, how's your Japan trip?

Time flies, today is Day 1 for your treatment, are you ok?

大宅

原帖由 13姨 於 10-6-3 19:10 發表
ABCMum,

M小姐今天來了, 明天可以去QM啦!

加油!

good luck!

首頁

尾頁

跳至