親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

樓主我後日會去韓國啦,想問你之前post果d coupon係咪影印本都得咖??

大宅

好媽媽勳章

同埋想問下夜晚有咩好玩咖??

大宅

好媽媽勳章

大家好啊~我剛剛去完韓國返黎啦~
我同老公帶埋14個月大既囡囡一齊去玩,跟永安團,個領隊好好叫kammy(上水分店)
4天$1999+499(稅)/大人,bb$1000左右,
導遊同領隊都好好,唔會要我地買野,而且d行程好就我地,又會帶我地去行街.
買左好多skin food好平,有好多大約係香港既3.5~4折,而且送好多野.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kiu_bb 於 09-7-16 14:42 發表
我剛起韓國回來,佢地真係好多唔同牌子的化妝品,真係超平,我隻隻牌子都買左d試下.
佢地d bb cream大約都係$60-70左右,mask就$1000-$1500won左右,明洞就最多化妝品賣,送sample都係明洞最多.
我去時missha做緊discount, ...
我都有買好多missha既野啊,不過姒mask最多,好平,不過missha送既sample唔夠skin food送得多,
我係一間skin度見到有個香港既售貨員,佢好好人,知我地係同鄉,仲送多d sample俾我地

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kiu_bb 於 09-7-17 09:27 發表
skin food我都有買,個導遊係skin food member,講左佢個名,個sales送左好多sample,導遊話member會多d sample送. missha就唔係間間有sample送,因佢地話已經discount左,所以冇sample送.
明洞就入親d化妝品shop,佢地都會 ...

你就好啦~個導遊係member,我夜晚自己走去明洞買''炸'',導遊無一齊去,可能少d sample啦~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kiu_bb 於 09-7-20 12:50 發表
你個團冇去明洞??點解你要自己夜晚去?不過,我覺得跟團去明洞都好似唔多夠時間行,我地個團已經係比我地自己行3個半鐘+自己食lunch,想多d時間去明洞就真係要自己夜晚去la~

不過,d團友夜晚自己去梨大shopping,佢地話梨 ...
我跟果團同你一樣最後朁得返三個半鐘行明洞+食lunch,所以唔夠時間,好彩我地自己前一晚去左一轉明洞.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 wai001 於 09-7-20 16:04 發表
請問係咪skinfood d 黑糖mask 好用呀???
仲有咩好用架???
蘆薈mask & 青瓜mask 好唔好用呀???

佢有隻black sesame hot mask好好用咖,用完之後好舒服.

大宅

好媽媽勳章

唔記得同大家講係laneige專門店買滿50000won佢地除左會送sample俾你之外,仲會俾你係個箱度用一隻手拎sample,我一次拎左7個sample,

大宅

好媽媽勳章

原帖由 wai001 於 09-7-20 22:00 發表
係呼在明洞果間laneige star o既專門店呀???
我都打算係果度買有喜馬拉亞山冰川成份o既hydra essence wow!!!
係啊,祝你一手拎多d sample.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kiu_bb 於 09-7-21 10:31 發表
你起邊間laneige專門店買??我起梨太園o個間買都唔係送好多sample,我仲要買左佢地好多d人蔘mask,成10幾萬won都係得6-7包sample,佢地都冇話有箱可以拿sample.

人蔘mask真係好好用,我地d團友都勁買,佢地prom ...
我就係明洞果間買咖,我買左80000won,佢本身送左d sample俾我之後,再可以係箱仔家拎,一共送左一包仔有18件sample甘多啊,
不過送左俾d團友,自己得返4件''炸''

首頁

尾頁

跳至