論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

反對外傭居港權 全港市民保家園8月21日遊行[更新]

集合地點:MTR A2出口轉左過馬路向右行入去維園遊樂場最近。

公爵府

引用:出發喇!唔好意思, 港島盲, 想問係咪銅鑼灣

原帖由 魚子媽媽 於 11-08-21 發表
出發喇!
唔好意思, 港島盲, 想問係咪銅鑼灣站, 定天后站既A2出口?
Sorry魚子媽,係天后地鐵站A2

公爵府

引用:行完未?我就收工啦、好想嚟

原帖由 波波寶寶 於 11-08-21 發表
行完未?我就收工啦、好想嚟
啱啱行完。

公爵府

引用:返到屋企了! 做了我應該做既事lu, 好開心!

原帖由 魚子媽媽 於 11-08-21 發表
返到屋企了! 做了我應該做既事lu, 好開心!

講真頭先班憤青係度生事, 我都有點驚, 因為係第一次遊行, 又係 ...
我仲係架車上。
好開心識到您。
我一d都唔驚,d廢柴剩係得把聲同博見報啫。難為警方就真,比班廢柴狂推。。今日親眼見識到佢地口中既民主,只准佢地講。。人地唔准講。仲要block晒d出口。。。咁既民主???

公爵府

魚子媽,頭先茶餐廳坐您地後面咪就係糞青囉。您睇,無記者係度佢地幾靜?

公爵府

引用: 其實果班人真係不知所謂,同班外傭

原帖由 onying888888 於 11-08-21 發表
其實果班人真係不知所謂,同班外傭一樣搞亂香港,得個亂字,

完全沒有紀律,如果香港大多數 ...
我第一次近距離接觸班所謂人。show一場。推警撞警,夾硬阻塞出口。邊襲警邊嗌自由!
今次眼見既事實令我更相信佢地係存心搞亂香港,亦係陷警方不義!

公爵府

互動新聞台講拉左15男4女。
好!

公爵府

Snoopywy 發表於 11-8-22 10:55
其實唔止D 80後

真事一件,發生在會展....'長'議員一出場冇耐搞亂檔,跟著比警員拉入會展對面的消防局...入 ...
'長'生既演技,幾年前已有一位可靠人士講過我聽.
昨日帶頭個班常客,我地仲見佢地完事後去tea,哈!拉唔到佢地喎,唔知比人拉左個d知唔知帶頭者嘆緊冷氣tea緊呢??

公爵府

mylulu007 發表於 11-8-22 13:07
哎,呢班年輕人,有無唸過,佢地現在既好日子,係點得番來?

真係好想政府,捉到呢D滋事份子,送作地去菲 ...
所以我都叫您唔好行入黎,我都怕嚇親小朋友呀.
班糞人夠膽掂親兩姊弟,我同佢死過呀.,咪當我呢個C9流呀.

首頁

尾頁

跳至