懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

redboo 發表於 14-5-8 10:55
係自己懶定咩呢?
我真係覺得無乜心機返工做野..有時好似寧願坐係到發呆..
唔知係咪因為公司空氣環境都唔好. ...

好正常, 我都係咁, 因為所有心神都去晒BB度嘛, 放心

大宅

BK Milk勳章

redboo 發表於 14-5-8 11:17
唔知幾時先可以正常返呢??

我係屋企又唔會話懶左係到乜都唔做喎..都會自己行黎行去做運動..做家務之類..但 ...

我唔知幾時會正常番, 我預產期今個月尾, 到宜家我每日返到公司都無乜心機做嘢, 所有心神去晒BB度, 我都係懶人嚟架

對公司交到功課我就算, 我唔個太在意影响BB同自己

大宅

BK Milk勳章

redboo 發表於 14-5-8 11:30
^^今朝唯有睇到你個回覆我先笑得出^^

得閑笑多啲, 遲啲你情緒唔穏定, 有排你喊, 有得笑好笑嘞

之前我喊到, 我以為自己痴咗線

你要好好咁享受呢段皇后生活

大宅

BK Milk勳章

redboo 發表於 14-5-8 11:56
我八周多d咋..都已經因為bb事情喊左兩次..
之前因為見肥左..又連續幾日去唔到廁所(大大)..但又肚餓..感覺好 ...

唔洗驚, 我上2星期至爆喊完, 喊到收唔到聲, 喊飽咗, 收聲之後, 我都唔明自己點解喊, 有時係要發洩下至得, 喊完就無事

情緒失控係必經嘅, 喊完就無事, 唔好屈住就得, 屈住就變產前抑鬱症架LA

大宅

BK Milk勳章

文家媳婦 發表於 14-5-8 12:47
頭12W又攰又累又食得麻麻係咁, 冇心機返工.
我而加後期了, 32W, 又開始冇心機返工, 哈哈! 我本身都懶人一個 ...

我都係 haha

大宅

BK Milk勳章

文家媳婦 發表於 14-5-8 13:01
回覆 redboo 的帖子

E段時間好快就過, 去到第16W起, 個人生猛番晒, 食得又訓得就可以MEET下朋友~~再過一排 ...

係喎, 我個仔成日打功夫, 我試過將隻手放過啲响肚皮叫佢 give me five, 佢真係响番嗰個位 give me five 好好玩架

大宅

BK Milk勳章

M.A.C 發表於 14-5-8 13:26
即使未中, 我都巳經無心機返工, 因為成日諗自己幾時會中囉~

唔好諗幾時中, 諗諗下個人會DEPRESS, 反而放鬆就會中, 我明白講就易, 做好難, 我都經歷過, 我等咗呢個BB 都3-4年架LA, 之前我真係有啲抑鬱, 有一個月個心神轉咗响第2度, 嗰個月就立刻有咗, 真係講都唔信, 嗰個月我係完全無CHECK 體温, 排卵, 鍾意就做, 見有拉絲分秘就做密啲, 仲要老公不停問我M 到未, 叫我去驗我至去驗, 一驗就中

大宅

BK Milk勳章

文家媳婦 發表於 14-5-8 14:20
回覆 李太104 的帖子

哈哈, 我老公都試過摸一個位話BB, 爸爸叫你呀, 佢起同一個位伸個拳頭仔(覺得係), 我 ...

真係好得意

大宅

BK Milk勳章

jaymeeyan 發表於 14-5-8 14:41
我而家9w啦,但係我都係覺得好唔似有左咁,又無肥到,個肚又無大到,又未可以同人講得住,我連自己亞爸亞媽 ...

嗰時我咁橋要去拜山, 所以我暗示唔去得, 佢哋就明囉
3個WK 好快過咋, 忍多一陣

首頁

尾頁

跳至