自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cindyming 發表於 18-10-7 22:50
可不可以私p為什麼不好打thanks!因我幾年前想打怕有副作用一個拖到現在,貴了很多,現在很多病菌,出街上 ...

呢個真係關去廁所嘅菌嗎??

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

clarawuwu 發表於 18-10-7 23:15
無打。
唔打算打。

x 2

寶石宮

EstrellaDamm 發表於 18-10-8 00:15
Eh。。。引起子宮頸癌嘅係病毒HPV,唔係細菌,亦唔係去廁所傳播,而係經性行為。不如你搞清楚再決定有冇需 ...

我見到都o咀,打針又唔係100%
又一樣要keep住check..所以都係算啦

寶石宮

WingKanMa 發表於 18-10-8 23:03
但我個家庭醫生和婦科醫生都建議我和阿女打,因為有什麼針藥可以預防癌症?雖然未必預防到全部,但可以預防 ...

但呢支針,好似未夠20年,未來嘅副作用可能仲未出現

寶石宮

monitress_iris 發表於 18-10-8 10:14
之前我去家計會,個護士話hpv其實有好多種,依家hpv 疫苗只係預防到最common嘅9種,並唔係打左就冇事。醫 ...

家計會都係咁講,私家可能為左做生意就係唔係都叫人打

寶石宮

Amy47 發表於 18-10-9 07:53
上網搵下,有副作用,亦唔係唯一預防措施,但唔知點解好多國家都推呢隻藥出黎,有啲政府直頭出埋錢畀國民 ...

就係,所以都係唔打,況且我又結左婚

寶石宮

PUIPUI2000 發表於 18-10-9 20:00
呢枝針係預防性伴侶或自己濫交而染上可引致子宫頸癌的病毒

就係囉.,...突然有人講廁所板真係黑人問號

寶石宮

蝦米豬 發表於 18-10-10 07:00
日本和台灣都出過事啦,仲要人數唔少,新聞都講過,當然,用幾百萬人口算的話算少
...

無謂駁嘛

首頁

尾頁

跳至