自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fukuoka_saga 發表於 18-4-2 14:53
返工返得唔開心,上司成日單打/背後講壞話。
其實諗住假期後就算減人工都走人。

揾唔到只好硬食

除非可以慳d

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Fishqqma 發表於 18-4-2 16:15
haha, 呢樣我又明白,有個朋友就係咁樣。 成日嗌唔夠錢用, 但係都餐湯就話買一百蚊番茄薯仔紅蘿蔔。 :qui ...

但揾幾萬,響人地揾萬幾嘅面前講呢d, 咪超級老土怪

寶石宮

sjnl43 發表於 18-4-2 18:38
所以自細唔好緃, 有次係巴士, 個女人話唔敢比啊媽湊 bb 未識講野,但識食

完來啊媽日日蒸條游水魚啊b , 雪 ...

d人話細路仔論盡,日日的士出入,我估要佢地坐地鐵可能想死添

寶石宮

Fishqqma 發表於 18-4-2 20:31
我又唔知佢有冇係搵得少嘅人面前講呢啲呀!

bk 有見過下,話好窮

雪糕又要h 牌要去shop食
又要去樂園
又要食buffet

一個假期可能駛左人地一家人成個月開支....

寶石宮

rachel0316 發表於 18-4-2 20:35
如果唔可以改變環境就改變自己想法心態
你係去搵錢
預左個上司對你衰係常態

同埋轉左都唔代表新公司冇呢d人

我都有同同事咁講,冇遇到衰人直頭係bonus

寶石宮

sjnl43 發表於 18-4-2 20:58
而家d 細....

今日街頭街尾各一名, 一個打啊媽, 一個踢大家姊。

冇架啦,人地細路咪由佢

寶石宮

sjnl43 發表於 18-4-2 20:48
人地揾萬幾, 放工趕去街巿, 發愁唔知買咩, 諗耐d 又被檔主黑面, 去乞佢咁

揾四萬, 起碼解決好多問題啦!

都係

寶石宮

hihamham 發表於 18-4-3 22:21
有些生活你有得選擇就難取捨,正如有人坐開的士,揸車番工,叫佢每日逼地鐵
食開翠華轉食家家樂
唔係somet ...

我就慳慣...

係食嘢食多左少少咁

首頁

尾頁

跳至