自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yanfaifai 發表於 19-6-15 13:41
當年六四
自己仲係中學生
在校內組織上街、靜坐等活動

以前邊有咁多滋事份子!

awaa06    發表於 19-6-15 15:32
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

tester5 發表於 19-6-15 14:01
不是滋事份子的問題,是64當時,香港人萬眾一心,對抗向手無寸鐵開槍的政權。所以唔會有分歧。
現在時移世 ...
日間遊行到身水身汗果D當然無問題喇

講緊夜晚帶頭盔, 口罩果D喎?!
放下自在

象牙宮

tester5 發表於 19-6-15 14:48
數一數,當晚有約20被拘捕、200人被記名保留檢控權利、有學生之後到醫院求診也被警方拘捕。再有警方到各大 ...

下咩氣? 唔明!
根本唔應該玩暴力! 大人細路都一樣!
放下自在

象牙宮

tester5 發表於 19-6-15 15:02
所以佢地咪己經拉既拉,鎖既鎖囉。為自己既行為負責了,輸了自己的前途,是否還不夠?請問你仲有咩高見?
...

守護? 唔覺囉~好似未夠力推班年青人出去咁

放下自在

象牙宮

路飛仔仔 發表於 19-6-16 09:19
其實真係幾大鑊....後生個班有人真係好激進
我9/6行完,個晚有朋友傳左個群,我入左去...佢地係咁講衝.... ...

無錯! 講緊就係咁!著晒火果時人做咩就做咩~失晒理性! 幾危險!!
唉! 再加幾句, 咩下一代靠你呀呢類說話, 即時英雄感上身, 仲難冷靜
放下自在

首頁

尾頁

跳至