自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ChloeMa 發表於 19-3-3 09:31
正常係3月31,不過差不多時間hr 會俾confirmation letter 你。 你4月頭先通知啦! 但一定無產假福利。
...

點解無? 返夠40weeks就有喇, 除非樓主早產b啫
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ChloeMa 發表於 19-3-3 11:36
我以為通知時已需過40週,咁懷孕期39週+,如果唔炒、唔早產,實過。

通知左公司就唔炒得喇! 係怕早產啫!
大公司唔怕喇! 過埋probation先通知!
放下自在

象牙宮

ChloeMa 發表於 19-3-3 11:43
賠足係炒得。 不過你可以告佢歧視。

大公司唔會喇! 唔驚比人告咩!除非自己蠢到犯嚴重過失
放下自在

象牙宮

ChloeMa 發表於 19-3-3 11:48
咁都係, 不過要搵人backup佢產假嘅工作, 公司都好慘。 所以係大公司先至可以承受, 細公司得幾丁人, ...

係架! 細公司肯定會黑面

放下自在

首頁

尾頁

跳至