親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

剛剛買了澳航2019年8月飛布里斯本的機票,大人$4900 細路$3500 (計埋稅和燃油附加費),1/11後燃油附加費要加成千蚊⋯所以拿拿聲confirm,其他野慢慢計劃。有興趣坐直航的可以看看。

用戶要求終止服務

Travel agent, 最近做promotion,應該間間差不多吧

用戶要求終止服務

那間agent應該無人識⋯做公司客㗎⋯
我坐8點機去,回程早上10:45機,澳航好似得呢個時間嘅

wcpcelia    發表於 18-10-30 16:07

用戶要求終止服務

回覆 chocolateice 的帖子

兩程都直飛呀

用戶要求終止服務

CX真係好平喎⋯不過時間對我來說無咁好,因為我地請少一日假,星期五晚上飛,哈哈!CX 要中午飛,去到當地接近凌晨,帶住細路好難搞!

用戶要求終止服務

回覆 superme42 的帖子

我的細路唔ok...咁嘅時間佢地一定會發癲⋯我都頂唔順,哈哈!不過真係好抵呀!

用戶要求終止服務

大家是自駕遊還是非自駕?我們是非自駕,所以住宿需要極方便,也要跟local tour,睇過呢度好幾位朋友詳細分享,應該都唔難。不過我諗無人會好似我咁⋯去黃金海岸但唔打算入主題公園,哈哈!我好想帶孩子去感受那個地方的自然環境。

用戶要求終止服務

我會留係GC4日3夜,BNE5日4夜,因為去熱帶雨林和乜乜島,由BNE出發平過GC。全程都會book apartment,因為想煮早餐和晚餐。老公話去旅行都煮飯?我話澳洲咁多靚食材,唔煮好唔抵,唔係晚晚煮但點都要煮下啦!

用戶要求終止服務

回覆 jessfanny 的帖子

未訂啦,只係睇trivago,booking.com個d大概有個idea咋,都貴㗎,1千蚊晚好平常,唔知訂airbnb個d又得唔得⋯

用戶要求終止服務

我都book 了可free cancellation 的apartment先,holiday holiday個度的service apartment無得改/退,唔敢book。Brisbane的住宿仲貴, 見到有間apartment好似唔錯就hold咗先。

用戶要求終止服務

回覆 sylvia_chik 的帖子

Ivy Eve Apartment

用戶要求終止服務

回覆 Agnes'b 的帖子

我只係買了機票和book 了可取消的apartment⋯行程唔會咁早計劃呀!睇下blog and bk 分享先再諗。

用戶要求終止服務

如果大家想去EKKA要留意,明年是9-18/8舉行。我原本諗住先去GC,因為要就呢個活動都改晒頭3日的酒店,原來真係幾full同越睇越貴!終於用AM book了一晚hilton, 然後住兩晚novotel surfer paradise,之後再去番brisbane住apartment,原本係3晚mantra circle on cavill,想cancel 1 night 已話無房。

用戶要求終止服務

回覆 superme42 的帖子

因為我唔想係GC 坐車去番Brisbane, 玩到夜又要坐番train 回去o者...我諗住17號到個日, 去hotel放低行李就去ekka, 玩到累就可以快d 回去休息,現在只係住多o左一晚brisbane。

首頁

尾頁

跳至