自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

反正你C6咁有正義感,同情人,叫佢唔好湊黎湊去,直接去個女仔屋企補習啦,一黎免左佢放假借D易留你屋企,二來賴皮遲返都係你C6留係人屋企同人睇女,留人屋企點似自己屋企咁舒服,叫C6食飽飯先返,咁你又可以霸返個屋企,又唔駛上身。

男爵府

hihiplant 發表於 17-11-15 16:59
[咁都比你諗到
仲要講到,湊出湊入危險又辛苦,小朋友要早D瞓,你去人屋企教係最好,或者去人學校接放學啦,又幫到人,我係為個小朋友好,到時我留飯比你食(到時你C6會感覺兩邊都寄人離下,因為當年我返夜校,日日自己返到食飯果種心情呢..........)

男爵府

hihiplant 發表於 17-11-15 17:57
C6 平時完全唔理自己仔女功課,我睇佢點幫人補習,不過我預咗比男家親戚話我冇情,懶唔幫人。
...

冇情係正常架,你又唔係養我生我。佢話你,你咪話,我已經比左個老公,我仔女個阿爸去照顧你女,仔女爸對自己仔女都冇咁好,我同單親照顧自己小朋友冇分別,咁仲話冇情?

男爵府

回覆樓主:

同佢講,佢留到咁夜,對個小朋友唔好,你咁有心就去人屋企教。而且,佢令到自己小朋友分心,影響緊我同仔女生活。

男爵府

hihiplant 發表於 17-11-15 20:12
C6 話自己教但食飯時間佢個工人同親戚女在我家,我煮飯又唔好意思唔煮埋比哋食,咁夜都唔走我都唔知點做好 ...

只煮比自己小朋友,同C6講明,自己攪餐晚飯,因為你影響緊我同小朋友生活,唔想同你嘈

男爵府

回覆樓主:

如果趕佢去唔到親戚女屋企,就張自己果D小朋友都留係屋企比C6一打三,睇功課同煮比佢地食,你就放假出街或返媽咪到,反正當初佢預左係你照顧親戚女,佢冇理由做唔到。

男爵府

hihiplant 發表於 17-11-15 22:43
C6 話唔方便去佢哋屋企教,話難得佢親戚出聲很樂意去幫,唔駛我幫因我之前講咗唔幫,我話佢哋上來我屋企我 ...

好處咪令到佢覺得間屋冷清,壞處就係辛苦左自己同小朋友。

其實真係連自己果D都放比佢湊,冇理由自己果D佢唔湊。自己返媽咪到,講明自己接受唔到佢係到教,因為我都覺得唔方便,攪到我生活。佢都冇做野咪叫佢一打三照顧,冇理由自己果D唔理

男爵府

hihiplant 發表於 17-11-16 01:00
我有心理準備C6將會應承人湊女帶埋上來我家,我話佢佢就叫我乜都唔駛理,我唔信佢會做湊細路困身的事,送 ...

咁咪連自己果D都比佢湊,講明,你湊得人地個女冇問題,同樣,自己果D你湊返,我唔會理

男爵府

hihiplant 發表於 17-11-17 17:01

以佢性格點會日日都上去教呀,最怕到時話自己好倦好多嘢 ...

如果佢上黎,就叫佢落會所/ 麥當勞/自修室/圖書館/大快活/大家樂。

推佢唔走,係到留係到就連個工人都叫佢3個入房,冇眼屎睇佢,當佢地隱形,仲要開到個電視有咁大聲得咁大聲。

講真,如此一個男人係要變心,你點做都係會變心,依D睇佢定力啦。

首頁

尾頁

跳至