懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

朝早個個都一上巴士就訓教,樓主一係搭倒頭車返前幾個站上車 而家搭車真係唔好預有人會讓坐

大宅

freshrose 發表於 18-4-12 09:36
又唔好咁講, 我由見肚開始到而家29W , 未試過坐車無人讓, 仲要我坐返工係長途巴士, D 人企成粒鐘都肯讓俾 ...

咁上車知自己長途企頂唔順又攰預上到車會有人讓位,上到車又冇人讓咪自己辛苦企成個鐘..仲要好彩唔塞車,不如自己諗下點返工會比較舒服,唔係咁多人肯讓位,冇人讓人又多又迫又返工袋咁,自己又要揸實企穩又要護住個肚,都係自己諗下辦法保護自己較好

大宅

之mama 發表於 18-4-12 18:37
你好好人丫會留意身邊嘅人,有d人做咗媽媽都講風涼話叫人搭的士返工講真我如果可以日日搭的士返 ...

唔好理人點講啦,來回幾十蚊緊係搭的士冇問題啦,個個都係屋企附近返工咩
機場巴既巴士唔密,所以基本上幾多人..

大宅

BabyCiu 發表於 18-4-12 23:03
我一般番工就搭的士,會舒服D。放工就搭地鐵。最憎D人係地鐵度狂咳又唔戴口罩唔掩口鼻一D公德心都 ...

而家係冇病既人先會帶口罩 不過自從有左企一陣都唔知有冇3-4個站 對腳就突然會感覺酸軟 好似變左七老八十咁

大宅

hiro2018 發表於 18-4-13 07:09
最憎d人一路行一路食煙!最離譜見過後生囝係lift 個度食煙

我都勁憎d人一路行一路食煙!,有d就點左支煙揸住行晒成條街都冇食過,點著唔知做乜Q野 臭到死!有時見到依類人都專登唔行住同佢地隔遠d或一係就行快兩步行係佢地前面,有時唔知 真係佢地一噴係後面就吸肯晒

首頁

尾頁

跳至