自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

上星期在鴨記買,100蚊,
attach0/tmp/phpLVNsfh

Adrio77    發表於 23-5-11 10:02

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ashmkl 發表於 23-5-10 00:29
請問呢個需唔需要實名?

沒有大陸電話號碼
只在國內用數據就唔洗實名
已經試過張卡可在國內上FB, IG, YT,
完全無問題
如在香港使用便要做實名
(但我只買來在國內上網)

珍珠宮

HK2019 發表於 23-5-10 21:35
如果,我只是國内用..不用實名登記.

只須入咭,大陸..開漫遊..

Yes, 就係咁簡單

珍珠宮

回覆 coffeelam1 的帖子

無所謂的, 因為你唔會用佢張卡上網..

珍珠宮

coffeelam1 發表於 23-5-11 13:17
即係最緊要到左大陸先好激活張卡 ?

即插即用

珍珠宮

ore31 發表於 23-5-16 00:08
本身都諗住買呢張,但見佢冇大陸號碼所以冇揀到因為我要個大陸號碼開大陸銀行户口,所以轉左用返數碼通嘅漫 ...

係的. 但如果香港號碼再轉台.. 個大陸號碼唔知仲可唔可以keep 到比你..
所以我自己本身已經有一張係在國內開卡, 用每月8蚊 (沒有流量) 養住個號碼開大陸戶口和綁微信.
需要流量便可以當日一日流量包, 都係5蚊

而平時返大陸便用呢張年卡, 係因為在國內國內電話卡不能收發WS 圖片, 而給我老公用

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊