自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

ash_yehyeh 發表於 18-1-6 23:00
好多人都用雲石呀

就好似好多人用企缸,但係都會有人buy浴缸一樣呀

雲石比較脆易爆,易入水入色。宜家少人用做厨房台面,多數用在窗台、地下吸咀。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

hagupit 發表於 18-1-7 08:59
我用白色石英石都有d食色,但唔嚴重,有啲後悔選白色。

你隻產地係邊度? 我都係白色石英石,德國貨,無問題喎。

水晶宮

Teletrend 發表於 18-1-7 10:27
食色、易爆問題,同牌子有關

牌子 techni石? 好昂貴。

水晶宮

ash_yehyeh 發表於 18-1-7 11:36
我用咗4年斬雞斬蟹都無問題

無縫石都有機會爆㗎
我都不會用無縫石。 用石英石。

水晶宮

Meowbb_bb 發表於 18-1-7 09:47
I m also using black sink and it's easy to have watermark . Not recommend

你呢隻咩牌子? 我用B記,唔洗抹,過會無耐就乾晒,無水印。

首頁

尾頁

跳至