自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

KittyMelody1 發表於 24-3-2 17:54
有,費事講,絕對影響我一生,但佢地亦唔知我嬲佢地。。。。。

X2

佢哋根本唔注重我精神健康,有個比較close 親戚知道件事,問我你父母有冇出聲,我話無,佢奇怪問點解,正常父母疼仔女都會出聲,结論係我父母愛我有限

公爵府

做個靚太 發表於 24-3-3 09:25
好明白,你話一世我都療癒唔到,果份心情!
我細個重男輕女,無咩人理,我父母唔係話對我有咩虐待,但做好 ...

我都有此感覺,根本有些父母認為養大你,俾你食同訓至成年就以為做足本份,好似我爸咁,講嘢從來唔會理女嘅感受,個女俾人蝦就做縮頭烏龜,當冇事發生過,對外人好,對屋企人聲大夾惡。
但又點,父母都年老,冇得計,條刺一直埋係心(emoji)面

公爵府

castle100 發表於 24-3-3 14:21
年幼的時候、我爸媽離咗婚、我姑姑照顧咗我年半(我當時1 2歲照顧到13歲半)呢年半係呢一世都記得!
細個嗰 ...

你姑姐痴L線!對一個細路女施酷刑?心腸咁差

公爵府

castle100 發表於 24-3-4 12:32
回覆 mimi987 的帖子

人在做天在看、佢對我做的事總有一日有人還返俾佢自己受返、我只負責過好自己生活就 ...

你個爸見到自己個妹毒打你都唔阻止,等同幫兇,你依家好少見佢,做得啱!

公爵府

foggyao 發表於 24-3-4 01:01
咁對待你哋,都仲可以同佢地聯絡,幫佢哋,任佢地唱自己幾偉大。咁算唔算繼 ...

同問,crazypaper唔報警件賤姑姐算執好衫,crazypaper你以德報怨太好人,你唔應該同佢來往。你姑姐咁變態,因住有報應。

我亦有類似經歷,因為某些原因,要同阿媽個妹住所近兩年,雖然佢冇打我,但語言暴力好厲害,當時我17、8歲,佢一唔開心就搵我鬧,鬧到我喊到好厲害佢都唔肯收聲,對我講埋啲嘢好難聽,有兩次講到我好似做雞咁,好變態。

我依家冇再理佢話知佢死,佢呢幾年開始有報應,個老公六十幾就開始有長期病患,個仔完全唔理佢哋。

公爵府

mimi987 發表於 24-3-4 12:01
你下次細細聲係佢耳邊講,你咁打我,將來有人會咁打返你仔女既仔女,你放心,因果報應。

唔好比呢d人好過 ...

完全同意你的提議

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊