懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

一早已安排及俾晒package錢同6299十月去北海道,到時bb得十週,咁係咪冇得退錢都應該唔好去呢? 求幫忙俾意見....

複式洋房

引用:唉+又係呢個topic😒+都係嗰句+最壞

原帖由 placesday 於 13-09-25 發表
唉 又係呢個topic😒 都係嗰句 最壞後果係可能會因此小x 承擔到咪去lor

...
多謝意見!

複式洋房

引用:我而家9week,上個月本來去新加坡都冇去到,

原帖由 jojo728 於 13-09-25 發表
我而家9week,上個月本來去新加坡都冇去到,
其實睇你自己,我見好多jm都係咁去,
但我就擔心自己會太攰,又冇胃 ...
知道,真的要考慮。

複式洋房

引用:你一家人去,又唔係玩咩機動遊戲,自己又對

原帖由 nicolrtang 於 13-09-25 發表
你一家人去,又唔係玩咩機動遊戲,自己又對自己身體有信心咪去囉!
你話依家已經成日覺得攰又會作嘔作悶既 ...
咁依家身體仲ok,但係有d驚幅射,大人去就話啫....但係同呀b....

複式洋房

引用:我建議你唔好去~一來岩岩有左,坐飛機唔太安

原帖由 ling_hk 於 13-09-25 發表
我建議你唔好去~
一來岩岩有左,坐飛機唔太安全,
而且初期容易累,去到都好似浪費左咁~
我都係驚尼樣呀....

複式洋房

引用:你害喜辛苦嗎?如果冇咩量力而為日本呢到深

原帖由 Yokohamaling 於 13-09-25 發表
你害喜辛苦嗎?
如果冇咩量力而為
日本呢到深秋天氣忽冷忽熱
我唔辛苦呀,凈係冇乜胃口咋,我擔心果邊食物同環境,所以想聽下意見。多謝你!

複式洋房

引用:回覆+baylorbear+的帖子我剛6WK,+十月頭(8W

原帖由 Glamsa 於 13-09-25 發表
回覆 baylorbear 的帖子

我剛6WK,
我多你幾日,依家6w5d,都冇乜辛苦,我覺得自己體力應該ok,但驚所謂幅射同埋家人擔心,你唔理幅射?

複式洋房

引用:不要去,搭飛機唔好彩遇到氣流上下咁CHOK,都

原帖由 domotocarol 於 13-09-25 發表
不要去,搭飛機唔好彩遇到氣流上下咁CHOK,都幾危險。
加上你去到,肚痛呀病呀,都唔知邊度搵醫生。
仲有,頭三 ...
你嘅意見同我d屋企人一樣,多謝呀!

複式洋房

引用:回覆+baylorbear+的帖子我係日本住既可能我

原帖由 Yokohamaling 於 13-09-25 發表

我係日本住既可能我孕吐太勁壽司、拉麵,好多日本菜見到想嘔
嘢食都係一大原因,乜都睇得唔食得,去都唔開心啦。你住在日本,對幅射有乜睇法?

複式洋房

引用:日本依家已經被爆d輻射超晒標同埋流入大海

原帖由 Yaleizh 於 13-09-25 發表
日本依家已經被爆d輻射超晒標同埋流入大海啦!d海產類既野我係一定吾會食! 吾好搏啦! ...
知道

複式洋房

引用:頭3個月要好小心架,touch+wood太操勞會流

原帖由 KN0603 於 13-09-25 發表
頭3個月要好小心架,touch wood太操勞會流啡,到時喊住周圍搵醫生就唔好,我有個friend說係咁,大肚未過10 ...
講得好啱,謝!

複式洋房

引用:回覆+baylorbear+的帖子絕不食國產魚我買既

絕不食國產魚我買既魚入口既多
唔呀,因為冇做嘢成日都有得瞓

複式洋房

引用:Quote:原帖由+baylorbear+於+13-09-25+發表

原帖由 wanmm323 於 13-09-25 發表
你夠膽去呀,北海道最近福島核災區,而家bb生長期,你去完受左福射又會返黎後悔,驚阿b有事,受完福射先不 ...
又啱,去完果七個月仲擔心....

複式洋房

引用:我本來今日出發去北海道,星期日覺得體溫較

原帖由 yycathy 於 13-09-25 發表
我本來今日出發去北海道,星期日覺得體溫較高,自己驗中左,即刻去睇醫生,醫生話唔去得,成個trip取消左, ...
我四人共$32000凈係可以攞番$2400稅,所以好大決擇呀,你都要小心身體呀。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+baylorbear+於+13-09-25+發表

原帖由 nicolrtang 於 13-09-25 發表
個答案你自己一早就有了~有擔心就唔好去,屋企人會明白既
冇錯,老公都係咁講。

複式洋房

原帖由 wanmm323 於 13-09-25 發表
6299和你老公都可以去架嘛,你咪為bb犧牲少少囉
我絕對唔介意犠生,不過老公我唔去佢梗唔去,因為自駕遊,6299冇得自己去,要6299就我浪費錢,有d唔舒服,自己父母就話啫。

複式洋房

回覆:應唔應該去旅行?

真心多謝各位JM嘅意見同分享,我哋都係唔去喇,免得去咗唔放心又唔開心,希望bb健康成長,咁以後大把機會去,thanks everyone

首頁

尾頁

跳至