自由講場

跳至

首頁

尾頁

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我用緊呢部(http://www.cemma.com.hk/tc/cpap-2/icon-auto-tw-detail), 已經超過兩年, 機同佢買, 之後要更換既面罩, filter 同配件就去CPAP.com 買.

唔好處係都幾大部, 水箱係一體化唔可以拆開, 去外地就麻煩D. 好處係都算靜.

好多做CPAP 既公司都有做, 上面果間就經常有講座同可以有床比用家試用.

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

eeaa 發表於 18-11-1 10:46
您好,版主,想問用邊間集運好,我都想在cpap訂機,謝謝分享

我冇用過集運, 機我香港買, 我只係同CPAP 買氣喉/濾網/面罩果D, 送去美國朋友公司, 等佢或者佢同事返香港帶畀我.

版主

bufferzone 發表於 18-11-1 13:32
請問你所指既CPAP係邊個國家架?

美國.

版主

bobomia 發表於 18-11-1 13:51
我家人的呼吸機不是resmed,現在那公司已經不再入貨那部德國呼吸機了。
聽說所有呼吸機和喉管是通用的,如 ...

喉唔係通用的, 唔同機既喉接機的一邊可能不同形狀, 特別係加熱喉, 鼻罩就可以大部份(唔係全部)接口可以互相通用.

版主

bufferzone 發表於 18-11-1 13:55
美國係禁止呼吸機或呼吸機配件出口架,所以集運可能都有問題

利申:我曾經想由美國買配件返港,但因為屬 ...

我所知唔係美國禁止出口, 係個別品牌同零售商合約限制唔可以賣去其他地區.

We ship selected manufacturers' products internationally to CPAP users. Per manufacturer policies, we do not ship XXXXXX or XXXXXXXXXX products internationally. We have many top rated CPAP options we do ship internationally. To learn of other recommended products give us a call or email us at XXXXXXXXXX.

Carrier arrangements vary by country. Select your country in the check out and we will tell you what options, times and prices are available. You are responsible for all duties and fees for your country. In cases we know about the amount of fees, we will quote you ahead of time.

首頁

尾頁

跳至