自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

IloveJJ 發表於 19-2-26 23:19
一定要醫生嗎?我响醫生開既美容院打,係逐次計,唔sell的。不過打前後都唔曬得喎,你可以嗎?
...

打完有冇反而黑咗?
我第一吹打完整體膚色反而黑咗,唔知再試唔試好

子爵府

IloveJJ 發表於 19-2-27 01:28
無喎!我只打過2次1064,1次pico,第一次1064好得,第2次有暗咗,但之後又無事,效果就無第一次咁明顯,第 ...

暗咗幾耐先好番?淸得多唔多班?
係咪一停做膚色又打回原形?

子爵府

IloveJJ 發表於 19-2-27 01:38
我好似暗咗一個星期,斑係少咗淡咗,但無清得晒,通常嗰啲曬斑,打結焦先可以一次清晒,我嗰啲係曬斑加荷 ...

你個效果又幾好喎,又夠濕潤,咁耐仲keep到白淨。
不過嗰㳄d黑氣久久未散唔咁再做,但見人有效果又再心思思想比機會大家。
你隔幾就做一次1064?點保養?
Pico去曬班及荷爾蒙班明顯唔?

子爵府

IloveJJ 發表於 19-2-27 08:20
我都係慢架,個治療師話係視乎你個人新陳代謝速度,因為佢係打散黑色素,再排走,咁你慢咪排得慢囉!你嗰 ...

我都係1064呀,平時用邊隻防曬及消炎修復?
我都忘記當時用咩,可能都有蝸牛。
白浄度keep到一年都不錯了。多出街走動嗎?
放棄pico咁即係冇乜嘢可以去荷爾蒙班?

子爵府

IloveJJ 發表於 19-2-27 13:02
防曬我用Sheisido Anessa系列,消炎修復就好雜,用雪花秀既first care mask, iherb 既earth science 。唔 ...

我都有用Sheisido anessa, 不過上妝之後好似唔係咁夾,可能要轉Elta。
我都係A+呀,你就好la, 咁襟,我做完一次就有黑氣上面不散咁,之後做咗次彩光先似好番,令膚色白番啲。我之後唔敢再試1064,尤其係差不多夏天,驚出事。不過有時都心思思想做番1064去班嘅。

子爵府

appledai 發表於 19-2-27 14:26
我之前打過張乃剛,才600左右一次,現在因為時間不安,他只開下午還超級難book,去了美容院。我想請問有沒 ...

我之前都有consult過張,本考慮激進啲做重點甩焦果隻,但佢而家唔做,只叫人做1064韓國機。唔知效果好唔好。如果做1064咁我prefer 去番A仔,反正都唔係Dr 張親手做。

子爵府

IloveJJ 發表於 19-2-27 14:44
Elta好乾喎!
一係你試pico囉!

Elta 係防曬呀!
你A仔係邊位美容師同你做呢?

首頁

尾頁

跳至