影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

tra5212 發表於 19-10-4 23:06
今個星期兩集好睇啲,劇情有推進,河馬發圍。估唔到東栢表面温柔的人,要恨時會咁決絕,龍植on直男無得輸 ...
same,頭兩集係有少少悶,但呢兩集我覺得好睇,最初我以為呢部戲係講單親媽媽的堅強和困難,估唔到係懸疑片。我由Monstar開始中意姜河那,我覺得佢幾踏實,係一步一步上主角位的,而且佢唱歌好好聽。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

由第4集開始我覺得好睇,呢兩集都keep到水準,猜兇手其實令呢部劇生色不少,會令人想追落去。第7集已去到14.5的收視。最近布利真係氣勢如虹,電影普通的戀愛都就快到200萬,布利真係好有觀眾緣加油!

珍珠宮

kimmy2006 發表於 19-10-21 14:50
請問邊個叫布利?
布利係粉絲對孔曉振(孝真)嘅暱稱, Kong-vely = Kong + Lovely孔可愛咁解。

珍珠宮

第九同第十集最吸引我嘅反而係父子情、母子情、母女情,對白寫得幾好幾入心。睇到東柏除低條手鏈,死嗰個一定唔係佢,我估崔高雲可能係香美真名。呢集幾個口中都出現了別淘氣呢句話,好似想搞到個個都似兇手咁,我覺得東柏媽只係守護女兒,但唔係兇手。有一幕東柏請兇手入去坐,所以應該唔係自己亞媽,應該係熟客之一。

珍珠宮

tra5212 發表於 19-10-24 15:56
EP 11 創最高收視16.9 最近少睇韓劇,應該都係非常唔錯的成績?
今集開頭睇唔明,係預告之後發 ...
收視好好呀,11、12睇到開始緊張,好想知打電話叫外賣嘅係唔係餵貓嗰個人就係兇手,香美不幸的一生就咁結束咗,其實佢身世都好可憐,亦一直在尋覓家和愛,睇到我有啲心澀。我想快啲睇下兩集。

珍珠宮

soscho 發表於 19-10-26 16:22
唔係好明,哥本哈根個男人係男朋友定細佬,佢叫香美做姐
細佬呀,供書教學俾最好嘅佢,結果仲要俾佢嫌棄,香美好可憐,為咗細佬前途仲要自絕後路話同細佬斷絕關係

珍珠宮

我唔相信東柏亞媽係因為想要個女捐腎俾佢而返嚟認返佢,佢應該係想喺死之前搵返個女補償。
估唔到東柏與未出生前嘅龍植一早已相遇,韓國編劇真係好中意寫呢啲姻緣天定。
兇手係咪興植亞爸?點解佢要殺人,仲要針對東柏呢?真係好想快啲做下集。
呢部劇寫情真係寫得幾到肉,連配角都好討好,收視率真係好唔錯,下兩集唔知可唔可以破20呢。今年布利運勢好好,希望普通的戀愛可以破埋280,就真係影視雙收!

珍珠宮

wyl 發表於 19-11-2 17:11
我唔相信東柏亞媽係因為想要個女捐腎俾佢而返嚟認返佢,佢應該係想喺死之前搵返個女補償。
估唔到東柏與未 ...
原來東柏亞媽真係想用保險金補償自己咁多年嚟嘅缺席,為咗東柏佢幾乎用自己嘅生命嚟保護佢。
兇手應該就係興植亞爸,但唔明點解佢要殺死東柏身邊嘅人,東柏同佢有乜深仇大恨佢要咁做?
弼久同姜仲烈嘅對話相處都好感人,弼久真係繼呂珍久、南多澟之後嘅又一閃亮童星。
其實呢部劇明顯寫親情多過寫愛情,但我覺得好睇!難怪韓國收視越來越高。

珍珠宮

最後兩集太完美,所有伏線都交代清楚,對白細膩動人,山茶媽媽完全是淚點,大團圓結局看得很完滿。編劇比三流之路更出彩,進步不少!

首頁

尾頁

跳至