母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

我BB 3 個月大, 一日食5 餐, 之前一直埋身餵, 但最近返工, 有2 餐用樽餵150-170ML左右...
我呢兩日早上埋身完再泵只得100ML 左右,之前可以泵到夠一餐既份量,
係公司只可以LUNCH 時泵得一次, 大約有180-200ML,
夜晚餵完訓前再泵都係得100 ML

其實咁樣泵有無問題? 因為我覺得奶量好似小左.....
我係咪要泵多幾次先可以增加返奶量? 我好擔心會愈來愈少

同埋, 我可唔可以將夜晚果100ML + 第二日早上果100ML 入同一個樽到餵?

別墅

引用:只要同一溫度就可以溝埋同一個樽。你早上泵

原帖由 鴛鴦 於 15-04-16 發表
只要同一溫度就可以溝埋同一個樽。你早上泵嗰次奶雪凍咗就可以。
知道,唔該晒

別墅

引用:泵的次數少,就會開始減奶

原帖由 spikenard 於 15-04-17 發表
泵的次數少,就會開始減奶
但係公司只可以泵到一次,早上同臨訓埋身完都有泵,係咪都唔夠?

別墅

引用:回覆+yinyin918+的帖子可唔可以放工泵多次

原帖由 Purplecloud 於 15-04-18 發表
回覆 yinyin918 的帖子

可唔可以放工泵多次先走?
我放工返到去即刻埋身餵架啦

別墅

引用:我係lunch泵一次,放工泵多次先走。你可以

原帖由 carmenkmtsoi 於 15-04-18 發表
我係lunch泵一次,放工泵多次先走。你可以放工前泵完先走嗎?之後回家先再埋身餵 ...
我6點要即走,先趕到7點返去埋身,如果泵完先走就會遲左,同埋泵完bb會唔會唔夠食?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊