自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mommyli 發表於 21-8-28 13:10
係。睇過信就覺得唔好跟車太貼。

咁好想知,有冇道歉或者調班嘅處理
總有離別的時候

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

dimdimfafa 發表於 21-8-28 13:44

相反.. 襲擊者普通家庭,受害人超級有錢,所以哩到d人講 ...

要家長先發現個 傷痕 去問學校, 可以話係 最差 最差的情況
總有離別的時候

翡翠宮

mommyli 發表於 21-8-28 14:16
學校態度出奇地強硬,打人學生一定有問題,但係受害人媽媽都應該唔少嘢或者爆料唔係全部或有不實。所以都 ...

我哋的確好多野唔知, 不過最奇怪就係,受害人 家長 強硬就會比人 攻擊 話係有問題, 好似受害人 同家長 一定要表現出柔弱有冤無路訴嘅樣子

mimi199188    發表於 21-8-29 07:51

翡翠宮

mommyli 發表於 21-8-28 15:33
咁受害人講出嚟又有幾多係事實大家都唔知。所以不能夠一竹蒿打沉一船人。
...

除非 佢哋老屈人哋打傷佢個女, 否則我都睇唔到家長少唔少嘢 , 究竟 有乜嘢關係

起碼警察而家有拘捕個女童, 睇呢表面都有啲證據嘅

總有離別的時候

翡翠宮

arale1668 發表於 21-8-28 15:38
係囉,上次果單又係咁喎
原來好多家長認為學校交俾警方,唔好再提係無問題
...

交咗比警方又如何, 如果自己嘅仔女仍然要喺學校入面讀書, 當然係最關心喺學校入面嘅處理方式,學校會做啲乜嘢,可以保障到學生以後嘅安全, 呢啲同交畀警察 要做嘅事情根本係兩件事
總有離別的時候

翡翠宮

renewdanny 發表於 21-8-29 02:23
聽完, 成件事明顯就係攻擊人果個小朋友冇家教. 同埋感覺就係一向都係惡霸果類, 打完人最叻講玩下之MA嘅野. ...

咁要去聽吓
總有離別的時候

翡翠宮

daijuju 發表於 21-8-29 10:04
聽咗錄音,個校長不斷話小朋友比人打完冇講自己唔開心,冇喊,人哋問佢又唔出聲,家長話小朋友當時覺得暈 ...

咁講野,好恐怖
總有離別的時候

翡翠宮

daijuju 發表於 21-8-29 10:35
自己去youtube search MCS School bullying case 聽,費事口述有偏差

聽左少少班主任(應該係)果段,唔想聽落去,學校只想淡化,唔覺得想解決件事
總有離別的時候

翡翠宮

dimdimfafa 發表於 21-8-30 20:09

Fb見到 ,即係受害者本是欺凌者,對方還手(emoji) 然後 ...

全班都知所謂受害人其實有打人??

既然報咗警 ,咁有冇去落口供 唔多可信喎
總有離別的時候

首頁

尾頁

跳至