懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆 #12 CLK-MB 的文章

我仲有問題呀! 我都BOOK 咗5月生呀, 但我估我一定會早, 如果係咁會唔會冇位架, 宜家係咪冇得簡房呀, 有乜就要住乜呀, 如係就要轉院呢? 我打算住2人房架,我驚到時冇呀!

珍珠宮

我想知到佢地裡面既環境的點架???

原文章由 wannababy 於 07-11-7 12:03 發表
我都book了養和, 但担心攞唔到8人房會失預算, 你當天幾點去check-in 架!

珍珠宮

lymchau,

唔該晒呀! 我醫生幫我BOOK 咗養和同港安, 我第一胎係港安生,感覺好好,但今次想試吓第二間 (因為老公話跑馬地會有消夜食,唔洗去到咁遠買喎),仲有係而家連港安都話要收20000 定金呀! 所以我宜家要好好研究吓竟要邊間好囉!

dormon,

我當然記得啦, 成個5月媽咪得我同你BOOK 咗養和呀, 我都有去果邊但好似插唔到咀, 所以咪少D出聲

原文章由 dormom 於 07-11-9 10:04 發表
lymchau,
多謝你解答呀.

bigbighei,
記唔記得我呀? 0805媽咪會果邊呢, 呢排唔見你過去傾o既?
我6wks時第一次產檢醫生就幫我 book 房,
果時佢叫我 choose 邊隻房,
但就唔駛諗住幾多日住. ...

珍珠宮

dormon,

講真港安D食物質素真係幾好架, 好似酒店咁好! 我上一胎老公日日一早泊車泊到夜都唔洗錢真係唔錯架, 不過唔知宜家係唔係呢, 我仲未去visit養和呀, 我諗住要揾日去及及先!!!

原文章由 dormom 於 07-11-9 13:07 發表
bigbighei,
傾吓傾吓就有野講架啦~ hehe,
我本來都想過港安, 因為聽人講d膳食好好,
同埋好似有 free parking.
不過我都唔知我會醫生有無喺港安掛單,
佢一俾就俾左養和張單張我lor~

ivyscyip,
你預產期幾時呀 ...

珍珠宮

我係孖胎, 要開刀,想住2人房,又要簡時晨,又想留埋臍血, 你地估又要幾多錢呢?????

原文章由 vickichan 於 07-11-9 15:01 發表

我上一胎係養和生埋單都要4萬3千, 我唸3萬幾應該唔得啦

珍珠宮

回覆 #1 ivyscyip 的文章

我係度諗緊都要十幾萬先得啦!!!

珍珠宮

dormon,

我會去睇睇先再決定的, 因為今胎真係幾"容"架, 同埋諗住生埋都要收工咁梗係要小心簡啦, 係呢! 你照咗仔定女未呢??
放心啦, 只要有決心一定可以比到BB食媽咪奶既, 我都餵咗半年比大仔架! 放心啦! 

原文章由 dormom 於 07-11-9 17:19 發表
ivyscyip,
你好叻呀, 餵到20+個月,
我都希望至少餵到半年呀.
係呀, 我係基督徒呀. 你咁問, 你都係?

bigbighei,
其實我都無 site visit 過, 不過上年去探過朋友, 就覺得都幾好, d姑娘都好有禮貌. (因為係朋友個太 ...

珍珠宮

我都好想知喎???

原文章由 lovelyqueen 於 07-11-10 10:22 發表
Thanks lymchau. 仲想問問您知否醫院可以上網嗎?

珍珠宮

點解唔可以入既!

原文章由 lymchau 於 07-11-14 12:29 發表
爸爸入唔到去看係我生BB的遺憾,我都好難過!

首頁

尾頁

跳至