自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

陪月勳章

EstrellaDamm 發表於 18-10-23 04:02
衛理堂好似都幾合乎你要求。

大女K1讀到K3, 但唔覺老師有愛心..... 已被婆婆black list XDDD

男爵府

陪月勳章

Charlotte_mom 發表於 18-10-23 08:21
寶血得
我妹一家搬過香港島,親戚搭路,姨甥入左某名幼讀N,但完全唔鐘意,阿仔無講過返學嘅野,學校同家長 ...

寶血出名happy school, 校舍又大又有playground, 如果唔係太遠, 當時大女考到我都俾佢讀, 最後揀左衛理堂, 除左K1 o個年未搬o係長康街仲有個playground同夏天玩下水, K2後搬左去月明樓就冇乜野好玩了, 老師真係好麻麻

男爵府

陪月勳章

Charlotte_mom 發表於 18-10-23 11:02
寶血唔係出名校舍細嗎?
之前細姨甥讀北角間「左校」,因N升K唔包收,所以考定幾間K,越讀越唔對路 ...

北角左校都唔易入, 又大班, 但好似可以上返自己既私校小學, 升中派位唔錯囉...

寶血唔算呀? 我大女當時去interview玩得好開心, 仲好鍾意間學校, 佢本來都想讀, 有校車o係屋企樓下上車架, 但我怕婆婆要去接時遠路, 同埋當時諗衛理堂應該都冇咁快搬..... 點知真係麻麻.... 我女初時都唔太鍾意返學, 老師成日話聽唔明佢講野就唔理佢 (我女咬字唔清楚, 有上緊ST), 到K2先好o的咋....

男爵府

陪月勳章

EstrellaDamm 發表於 18-10-23 13:38
竟然?我朋友自己本身做幼教,佢好鍾意呢間。。

所以到妹妹依家搵K1, 婆婆話in都費事

男爵府

陪月勳章

EstrellaDamm 發表於 18-10-23 13:38
竟然?我朋友自己本身做幼教,佢好鍾意呢間。。

間學校, 如果係著重小朋友, 唔會3番4次都搞錯interview信個名囉.... 仲講話人名唔緊要, 都係同一個人就得... 但我真心介意囉

首頁

尾頁

跳至