自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主:

其實係錫佢係以佢為中心出發嘅,就要以佢角度睇。York本身已經唔簡單,其實有學卷嘅有政府mon住,課程唔會太癲太離地,私校就可以好谷好谷。劍橋英文係好多人讀,但講到一定要讀冇得揀,有必要咩?小提琴更加費事嘥氣講。

公爵府

sharonchan.0711 發表於 16-11-2 05:25
因為york系屋企樓下,落雨都唔洗帶遮,可以訓耐d,課程深既幼稚園我唔洗同距外補,多d親子時間,去到升小扣 ...

課程深嘅幼稚園你唔洗同佢外補多啲親子時間,呢點已曾錯晒!但你唔會明錯咩!只係提提你,望下你小朋友,諗諗你陀佢時你嘅擔驚受怕,望下佢天真可愛一臉活潑,再幻想下嚟緊幾年喺迫學啲唔係必要嘅嘢。

只怕到時佢抗拒你又要keep住佢保持學校水平,兩邊扯大覽咁咋。你估放咗佢入深學校,放學返屋企就可以同你玩玩玩?同埋升小一唔係咁恐怖㗎,已經有好多名校校長講明唔係睇個小朋友學術上已經有幾叻。

俾個真開心童年個仔啦媽媽

公爵府

sharonchan.0711 發表於 16-11-2 09:23
岩岩有讀緊家長話原來唔系必須參加考試,鬆曬~哈哈哈。姐妹,我有個疑問想同你討論,如果小朋友能力同表現 ...

如果能力學習各方面都冇問題,調返轉問點解你一定要佢做大b? 其實你會唔會想佢學咩都可勝人一籌?

公爵府

sharonchan.0711 發表於 16-11-2 11:35
我就系想距開心童年所以想大一年足歲先入讀小學阿,就算讀學卷我都想距大一年先入讀小學,我知道唔洗外補多 ...

我要講嘅樓下jm都講咗

首頁

尾頁

跳至