時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ceo234 發表於 19-7-23 04:33
回覆 c9b 的帖子

無錯,吾想再睇新聞,又話打大肚婆至流產,又話阿媽揾仔,原來到最後都係假既!有D重係揾 ...

好認同,其實立場點樣,目標係咩都唔緊要,但啲手段十分牽動人情緒,不斷無所不用其極,迫啲明明唔想受影響嘅人都要表達立場,加入戰團,煸動仇恨,呢樣係我最痛恨嘅事。目標係「我唔如意都要你地唔好過」「你地唔想理我都要迫你地加入」,令人好大壓力,令社會失去安寧。响爭取自己自由嘅背後,係犧牲別人嘅自由換取。

hungng    發表於 19-7-23 09:03

男爵府

sandylaw 發表於 19-7-23 04:48
剛剛有個20歲既男仔在廣源村跳樓,原因係父母政治立場不同唔俾佢返屋企。

搞分化搞分裂搞到人家散人亡啦 ...

啲人封呢啲做義士,但有無諗過佢父母聽到呢兩個字嘅感受??

男爵府

tszchungmama 發表於 19-7-23 04:46
網上傳果個被打既大肚婆, 原來只係肥, 唔係有BB
另外果個所謂有個仔被打既媽媽 原來係 乜乜物物委員, ...

如果班人係尊重他人意志,係光明正大,我今日已經支持緊佢地,可惜佢地令人無法信任,爛仔一樣嘅言行,點樣會產生真民主?

我只想事件快啲平息,如果政府今次跪低,以後每次有任何事,都會有呢班勢力出嚟去主宰香港人,連商家同巿民都唔敢反抗佢地。

hktwk    發表於 19-7-24 08:31

男爵府

stagea 發表於 19-7-23 08:31
我同你一樣,被人問藍定黃。

其中一位朋友仲話unblock 我,我同佢講點解要搞中聯辦,噴黑國徽?

佢點答你?

男爵府

cyyiu 發表於 19-7-23 08:51
太古事件,我有個fb朋友,佢有個3歲孩子,然後佢在fb留言,「義士,一路好走」
就是這些家長,不斷 ...

如果死嗰個係佢孩子,唔知佢仲講唔講得出呢句說話

首頁

尾頁

跳至