想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:不如大家share一下大家嘅IVF經驗或者update

原帖由 PapaD 於 15-09-14 發表
不如大家share一下大家嘅IVF經驗或者update下status吖~互相分享下補不足都好呀!😊

我多囊,私家I ...
我抽完卵放完胎都全程肚脹肚痛。你唔舒服應該是Crinone 影響或者你懷疑中Ohss ,因抽了太多卵。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+bei217+於+15-09-14+發表我抽

原帖由 PapaD 於 15-09-14 發表
咩係Crinone、Ohss呀?姑娘話有卵泡水所以谷,叫我一日食三、四隻蛋白,會吸返d水,果然第二日好好多。

...
冇嘢啦原來你未放胎,Crinone喺黃體素放胎後用的。OHSS喺卵巢過度刺激症候群,卵泡多或者多囊友有機會中。食蛋白飲電解可以減輕症狀。

複式洋房

引用:我8月抽卵,9月7放左一個day+5雪胎,今日偷

原帖由 bibiiiiii 於 15-09-14 發表
我8月抽卵,9月7放左一個day 5雪胎,今日偷驗左有多條線
哈哈,你真喺偷驗左

複式洋房

引用:Quote:原帖由+littlecats+於+15-09-15+發表

原帖由 PapaD 於 15-09-15 發表
咁係grade 1好d定grade2?
養和話而家好嚴,grade 2已經喺最好㗎啦。
我快due day, 但就感覺到無望了,等下次再接再厲,還剩一個雪胎。
希望你成功!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+bei217+於+15-09-15+發表養和

原帖由 PapaD 於 15-09-15 發表
Good luck good luck! Stay positive! 你嗰陣一支試管雪幾多粒呀?姑娘建議一支一粒,老公聽完眼都凸埋話咁 ...
我抽左10粒最後得3粒成胚胎,都grade 2,放左2粒鮮所以得番1粒雪,冇得揀哈哈。
貴都沒辦法了,起碼知道仲有1次機會都安心嘅。

複式洋房

引用:Thanks+for+ur+suggestion.It\\\'s+a+really+

原帖由 Galtalk711 於 15-09-15 發表
Thanks for ur suggestion.

It's a really lonely progress. My hubby said 平常心
你胚胎情況同我好似。本來講過放胎之後唔上來BK, 因為怕負面野影響自己,尤其係日子越來越近,壓力會越大。不過係BK到又可以搵到好多sharing同互相支持,所以呢十幾日我就係靠呢個版精神上支持下自己。我老公昨日握住我對手,叫我應承佢,無論今次得唔得都好要用平常心,我突然間爆煲喊左出來,喊完都覺得自己傻嘅,或者個天會安排更加幸福的結果俾我哋

複式洋房

引用:Quote:原帖由+bei217+於+15-09-15+發表養和

原帖由 PapaD 於 15-09-16 發表
我唔記得咗養和雪卵係幾多錢一支試管呀,你知唔知幾錢呀?
一年12000

複式洋房

回覆:PapaD 的帖子

原來加左價,我1粒所以唔知咁分唔好意思嚇親你

首頁

尾頁

跳至