夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

原來C6同我一齊咁唔開心
和好後隔幾日又冷戰過,好厭倦呢啲生活,無止境咁碌。。。。搬出去既念頭喺咪一時衝動?

大宅

crystal媽咪 發表於 23-8-8 12:05
點解唔傾清楚?
咁快就分居冷靜,要洗一大筆錢

問佢第二次就已經覺得煩,性格又性急,又冇耐性(c6只話對我冇耐性)
好難同佢好好商量。寧願掛住打機要啲咩裝備,幾點開局打機等等。。。都不寧願諗同我哋去邊玩。
我的確係有啲羨慕人家可以一家大細可以去下旅行,輕鬆吓~
我唔係要求每年去一次旅行,起碼香港一日遊都懶得去,心好灰 比唔到小朋友一個正常溫暖既家庭,我好冇用!

大宅

Vengerov 發表於 23-8-8 15:06
打唔打機都好,大部分男人本身就唔中意plan嘢。你想出去你安排好,叫佢跟咪得,除非佢跟都唔願跟。預期諗搬 ...

我都想出去搵嘢做,無奈。。。
大部分男人本身唔鐘意plan嘢我就唔肯定係咪??但我睇到周邊朋友既老公都會抽時間陪老婆仔女出外玩,我就冇呢啲福份啦!!!!

大宅

秋天與楓葉 發表於 23-8-8 17:54
你呢個情況應該搵婚姻輔導,唔係搵屋搬

掛住自己去玩,唔理屋企嘅男人大有人在

搵婚姻輔導我都有諗過,邊個途徑可以搵到呀

大宅

秋天與楓葉 發表於 23-8-8 17:54
你呢個情況應該搵婚姻輔導,唔係搵屋搬

掛住自己去玩,唔理屋企嘅男人大有人在

父母一齊不開心,勉強一齊,對小朋友來說 也不是好事。 正常家庭 父母恩愛 有說有笑 才是對小朋友有正面的影響。

大宅

秋天與楓葉 發表於 23-8-8 22:25
另一半唔係涉及出軌、暴力、不良嗜好、唔養家等等嚴重問題,有小朋友一定要慎重考慮是否要去到分開呢步… ...

我明白,多謝妳~~
性格好難改,要改變都一早改咗啦!我希望兩夫妻儘量配合,嚟緊既日子開開心心過埋下半生!囡會比較自願陪媽媽行街,囝就唔願陪媽媽出街架!

大宅

秋天與楓葉 發表於 23-8-9 13:14
我女仲細,7歲,所以實親媽咪
到大啲有自己社交圈子,預咗佢到時會少陪媽咪,養育必經之路

男仔比較難受教,冇乜耳性,第一次帶佢去打Bowing 都唔多受落(可能未必嗰個都鐘意玩)又係寧願在家打機,兩父子都係咁。。。有時都幾激氣
好彩囝囝暑假都仲肯跟我出街食嘢。我會試下儘量隔合他們,但打機我真係冇興趣 呀!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊