跳至

首頁

尾頁

男爵府

faifai1116 發表於 19-5-27 22:26
時間無多,想用移民agent. 香港要大約十萬. 澳洲agent 只須五萬. 可否分享你用agent 費用及水準?感謝!
...

包埋俾澳洲政府費用定唔包?早兩年我用個agent攪190visa, 唔計俾澳洲政府只係四萬幾。果agent 本身響澳洲,有Office 響香港收文件。

男爵府

faifai1116 發表於 19-5-28 18:47
未包. 佢包兩公婆assessment, 190/189 visa. 小弟一家四口

咁太貴啦,我都係兩公婆skill assessment 申請189&190, 190仲申請咗三個states. 我一家三口,記得每多一個囝女加$5000。

男爵府

faifai1116 發表於 19-5-29 17:47
嗰agent 跟德好唔好?其實我講緊五萬蚊港紙. 包一家四口.

普通啦

男爵府

faifai1116 發表於 19-5-30 18:19
有咩位要留意

最好係分階段收費,唔係一次俾錢,中途唔成功或改變主意都唔會太肉痛。另外唔好靠曬agent,自己做下research 同睇清楚要交嘅文件。祝順利

男爵府

faifai1116 發表於 19-6-6 08:42
如果nsw 有190, 我唔介意. 但489, 小朋友讀書好似要full pay

489 是TR, 讀政府學校免費,但沒有Medicare 要自己另買保險。

男爵府

faifai1116 發表於 19-6-17 17:38
見大家都有興趣找agent. 大家記得搵多兩個agent比較下.

另外,最好搵啲同你相關技能有經驗嘅agent. Exampl ...

同意,唔同嘅agent 做過唔同嘅個案,就算一個agent 話冇得做,另一個都可能諗到其他辦法。不要太信某一個agent

男爵府

mvj 發表於 19-7-3 21:08
可以同步申請2隻visa? agent 都係收一個價錢? 可以PM agent contact 嗎?

我當時係同時申請189、及不同省分嘅190。我個agent 逐個申請計錢。

首頁

尾頁

跳至